Boek recensie: Game On! Ali A

ali a game on

Misschien ken je de Britse YouTuber Ali A wel. Hij heeft al bijna tien jaar een YouTube-kanaal waarin hij je de vetste games laat zien, maar ook vooral laat zien hoe hij games ervaart en er mee aan de slag gaat. In zijn eerste stripboek – of moet ik graphic novel zeggen? Beleeft Ali A een wel heel spannend avontuur. Game on!

Nieuwe release

In het begin van het boek zie je hoe Ali A meestal te werk gaat. Een beetje chaotisch, met zijn vriendin Clare en hondje Eevee (hoe kan het ook anders, met een Pokemon-fan?) die aan zijn zijde staan. Op dit moment staat hij in Las Vegas, waar een nieuwe game wordt gepresenteerd. Alien Liberator 2 moet een echte kaskraker worden die zijn weerga niet kent, en zijn voorganger in alles overtreffen. Ook in deze game wordt een buitenaards ras, de Thralls, bedreigd door gevaarlijke en grote robots, de Tyrantors. Het is aan de Alien Liberator, een superheld in een mechanisch pak, om de Thralls te redden!

In het echt

Tijdens de presentatie van Alien Liberator 2 gebeurt er echter iets bijzonders. in Game On worden alle aanwezigen op bizarre wijze omgevormd tot Thralls. Dat zorgt al voor de nodige onrust en chaos, maar de chaos is pas echt compleet als de hele omgeving ook veranderd in een spelomgeving! De enigen die niet veranderen zijn Ali A, Clare en Eevee. Nou ja – ze veranderen pas nadat ze de speciale upgradestenen hebben gevonden die in de wereld verstopt liggen. Dan worden Eevee en Ali A ineens superhelden, als in het computerspel. Maar zijn ze ook goed genoeg om de Tyrantors te verslaan en de wereld te redden? Dat is nog knap lastig, als je moet leren hoe je ruimtepak werkt, je maar een beperkt aantal levens hebt en alle Thralls moet redden!

Ga direct naar Game on! Ali A op BOL.com.


Recensie over Game on! Ali A

Game On is een spannend boek, dat geschikt is voor een breed publiek. Natuurlijk is het een briljant boek voor de fans van Ali A, maar misschien dat we die in Nederland nog niet zo goed kennen. het verhaal is vlot getekend, vooral de gezichten van Ali en Clare hebben veel aandacht gekregen. Soms zijn de grappen wat makkelijk, de ontwikkeling in de lijn van het verhaal is niet altijd briljant, maar het heeft een mooi en onverwacht slot.

Score: 8


Informatie

Game on! Ali A,
Illustrator: Aleksandar Sotirovski
Kluitman, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789020624939. Prijs: 16.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.