logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game of Thrones limited edition: Six Kingdoms – Mortlach Single Malt Scotch Whisky

Wachten hoeft niet meer, Game of Thrones® fans en whiskyliefhebbers kunnen vanaf nu hun limited edition Single Malt Scotch whisky collectie compleet maken met de introductie van de negende en laatste variant. Vier de prachtserie met de Six Kingdoms – Mortlach Single Malt Scotch whisky aged 15 years.

DIAGEO en HBO® introduceren trots de laatste fles van de exclusieve Game of Thrones limited edition Single Malt Scotch Whiskycollectie: Six Kingdoms – Mortlach Single Malt Scotch Whisky, 15 jaar gerijpt. Geïnspireerd op de laatste aflevering van de iconische HBO serie, brengt de negende en laatste botteling in de collectie een ode aan het lot van Westeros. In de finale werden de zeven koninkrijken er zes, na de bloedstollende strijd om de Iron Throne.

De Six Kingdoms – Mortlach zit in een metallic gouden koker waarop een indrukwekkende pen en-inkttekening van de drieogige raaf staat, een ode aan de laatste Greenseer en het onafhankelijke Noorden. Dit alleenstaand gebied staat onder het gezag van de koningin van het Noorden waardoor er een nieuw landschap ontstaat: “The Six Kingdoms”. De three-eyed raven kijkt via duizend ogen, ver voorbij koninklijke grenzen en tijd en kan zo de mysterieuze verhalen ontrafelen die het wandtapijt van Westeros samenhouden.

Mortlach – Single Malt Scotch whisky aged 15 years

Op de oude heuvels van Dufftown ligt de Mortlach distilleerderij. Mortlach werd gebouwd op de plek waar een historische strijd plaatsvond en is de eerste distilleerderij die heerste over de whiskyhandel van Dufftown. Daarnaast werd Mortlach even sterk beïnvloed door belangrijke, historische figuren. George en Alexander Cowie beïnvloedden zowel de distilleerderij als de omringende gemeenschap. George droeg de gewaardeerde titel van burgemeester terwijl Alexander de kenmerkende methode ontwikkelde om de vloeistof exact 2,81 keer te distilleren. Dit complexe proces is even uniek als het karakter van de three-eyed raven uit de serie.

De Mortlach Single Malt Scotch whisky aged 15 years doet denken aan het verleden maar is gemaakt voor de toekomst. Hij wordt eerst gerijpt in sherryvaten en vervolgens in oude bourbonvaten gemaakt van Amerikaanse eik. De heerlijke whisky heeft een gedurfde, zachte smaak met tonen van vanille en kruiden. Perfect voor iedereen met een verfijnde smaak.

De Game of Thrones Six Kingdoms – Mortlach 15 years old is naast de volledige collectie in beperkte hoeveelheden beschikbaar zijn in de betere slijterijen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.