logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film review: Game night, Warner Bros


Sommige mensen leven voor spelletjes. Niet voor games, maar voor spelletjes. Die twee moet je strikt gescheiden houden. Ook onder volwassenen zijn er heel wat mensen die graag spellen spelen. Niet zo gek, het is ook een leuke en prettige manier om met elkaar in contact te blijven, maar sommige mensen zijn wel heel fanatiek. Zoals Max en Annie, de hoofdrolspelers uit de film Game Night. Max en Annie organiseren regelmatig spelletjesvonden met hun vrienden, die ook erg populair zijn. Maar het kan ook te ver gaan, zo blijkt…

Competitief

Het mag duidelijk zijn dat Max en Annie ontzettend competitief zijn. Veel feller dan deze twee mensen zul je ze niet snel treffen. Niet dat het vervelende mensen zijn, maar ze verliezen gewoon niet graag. valsspelen doen ze niet, ze doen alles netjes volgens de regels, wat ze natuurlijk heel erg siert. Maar ook Max en Annie hebben zo hun lelijke kanten, die je ontdekt wanneer ze de opdringerige en een tikje creepy buurman proberen af te wimpelen. Die wil namelijk dolgraag meedoen met hun spelletjesavonden!

Broederlijke strijd

Het gaat pas mis als de broer van Max langs komt. Zijn jongere broer heeft er een soort hobby van gemaakt om hem af te troeven op alle mogelijke manieren. Brooks, de broer van Max, is op alle fronten meer succesvol. Hij verdient geld bij de vleet, maakt zich nergens druk om en lijkt alles beter te kunnen dan Max. Dat steekt natuurlijk enorm, zeker wanneer Brooks ook nog eens vervelende en beschamende verhalen verteld aan de vrienden van Max! Maar er is ook een goed punt. Brooks heeft een spel geregeld voor het gezelschap. Een moordspel, waarbij één van de spelers wordt ontvoerd en de overige spelers het mysterie moeten oplossen.

Te realistisch moordspel

Wanneer het hele gezelschap klaar zit voor het moordspel wordt er inderdaad aangeklopt en komen er wat boeven binnen die een enorme heisa trappen. Maar het gaat wel heel erg fel… de criminelen hebben het bovendien op Brooks gemunt. Niet zo vreemd, hij heeft het moordspel immers bedacht. De andere spelers denken er dus niet veel van. Eigenlijk door puur toeval ontdekken ze dat de criminelen geen acteurs zijn, maar echte misdadigers! Aangezien het hele gezelschap zich al verspreid heeft, kost het wat tijd en moeite om iedereen daar van op de hoogte te stellen. En dan is het voor Max en Annie te laat: ze zitten er te diep in. Bovendien is het aan Max de keuze of hij Brooks te hulp zal schieten of in zijn sop zal laten gaarkoken…

Ga direct naar Game night op BOL.com.


Recensie over Game Night

Zin in een filmavondje in plaats van een spelletjesavond? Dan is Game Night echt een heel leuke optie. De film schommelt een beetje tussen een hysterische komedie en een goed lopende actiefilm. Dat betekent dus wat absurde humor (dat moet je liggen), maar ook wat vlotte actie. De humorscènes blijven overigens niet lang sluimeren of doorgaan, wat de film een mooie snelheid geeft. Het verhaal steekt wat bizar in elkaar, vooral het einde is chaotisch en wat rommelig in elkaar geknutseld. Het slot is dan ook het meest bizarre uit de hele film.

Score: 7


Informatie

Titel: Game Night
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 96 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.