logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Upgrade je game corner met deze audioproducten

In je eigen mancave of gamecorner wil je natuurlijk het beste van het beste – maar daarvoor ben je een flinke zak met geld kwijt. Het kan gelukkig ook een stuk goedkoper. Toegegeven – je krijgt dan een wat mindere kwaliteit, maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding is het nog helemaal niet zo verkeerd om even buiten de gebaande merken te neuzen. Wijzelf zijn altijd erg te spreken over de producten van Sandberg: zij leveren een bijzonder goede kwaliteit producten voor een meer dan schappelijke prijs. Zo breidden we onlangs onze game-corner uit met drie heel gave items.


Recensie over 3-in-1 USB 3,0 Hub Bungee Stand

Dit is eigenlijk een onmisbare accessoire op je bureau: een standaard voor je koptelefoon! Die dingen liggen altijd maar wat te slingeren op je bureau of in een lade… met de 3-in-1 USB 3.0 Hub Bungee Stand heeft je headset altijd een vaste plek op je bureau. Hij is cool vormgegeven en ziet er een beetje uit als een hippe ventilator. Maar er is meer in dit beestje dan je zou vermoeden. Het is tegenwoordig heel trendy om lampjes te verwerken in accessoires: ook deze standaard is voorzien van verlichting. Die kun je met een druk op de knop aanpassen in kleur. Een leuke gimmick, waardoor je wat extra verlichting krijgt op je bureau. Een andere handige feature is het kabelmanagement systeem dat in de standaard zit verwerkt, zodat je alle kabels netjes op je bureau kunt leggen. De meest handige feature is echter wel de ingebouwde USB 3.0 hub. Zo verleg je die ene USB 3.0 poort in je computer naar de steun en krijg je er twee voor terug! Ideaal voor het koppelen van je muis, maar natuurlijk ook voor je USB headset!

Score: 8


Informatie

Sandberg 3-in-1 USB 3.0 hub Bungee Stand, Sandberg
Meer weten?
Prijs: 39.95 euro.

Recensie over Sandberg Savage Headset USB 7.1

CooleSuggesties topper

Eén van de apparaten die gekoppeld is aan de zijkant van onze Bungee Stand is deze stoer uitziende Sandberg Savage Headset USB 7.1! Omdat je deze headset aansluit op een USB-poort van je computer (of op een hub, zoals wij), heb je niets van doen met de geluidskaart van je computer. Die zit namelijk in de headset verwerkt, waardoor je een optimale geluidsbeleving krijgt. In dit geval de simulatie van een heuse 7.1 audioset, waardoor het geluid echt van alle kanten lijkt te komen. Dat is een erg indrukwekkende ervaring, zeker wanneer je helemaal in een shooter kruipt.
De koptelefoon is degelijk gebouwd, ondanks zijn wat onconventionele ontwerp zit hij stevig en solide op je hoofd. De oorschelpen vallen over je oren, wat ikzelf erg prettig vind (brildrager). In de koptelefoon is ook ledverlichting opgenomen die je kunt aanpassen of uitschakelen, afhankelijk of je wat extra licht of coolness nodig hebt :). De microfoon kun je naar boven draaien en zit verwerkt op een grote draairing op de oorschelp. De (4m lange!) kabel is dik en degelijk, afgewerkt met stof en zal daardoor nagenoeg onmogelijk in de knoop raken. Op de kabel zit een redelijk afstandsbediening, die erg duidelijk is vormgegeven en goed tastbare knoppen bevat. Die kun je bedienen zonder je ogen van het scherm te raken.
Qua geluid zit het absoluut snor met de Sandberg Savage 7.1 headset. De koptelefoon biedt je een indrukwekkende ervaring van 7.1 geluid voor een fractie van de prijs van concurrenten. Hij levert een prettige, niet al te diepe bas, wat aangenaam is bij het luisteren naar muziek of bij het spelen van filmische games, maar er zijn gelegenheden waarbij minder bas nodig is. Het is een gulden middenweg qua geluid (die je overigens via de equalizerfunctie van je computer wat kunt aanpassen). Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit, is dit echt een topper!

Score: 9


Informatie

Sandberg Savage 7.1 headset, Sandberg
Meer weten?
Prijs: 52.99 euro.

Recensie over Sandberg Streamer USB desktop Microphone

Je wil die gameprestaties natuurlijk graag delen met de rest van de wereld, maar dan wel met de best mogelijke geluidskwaliteit. Daarvoor kom je toch bij een externe microfoon kijken, en niet eentje die ingebouwd zit in een headset. Daarvan is de geluidskwaliteit wel genoeg om tijdens het gamen met elkaar te praten, maar niet goed genoeg om op YouTube of Twitch te plaatsen. De Sandberg Streamer USB Desktop microphone geeft je die extra power.
Sandberg’s kit is een kwestie van plug and play, je hoeft soms alleen maar de audio-ingang kiezen om ervoor te zorgen dat de microfoon werkt. De set wordt geleverd zonder extra software om te helpen bij het regelen van geluidsinstellingen, wat jammer is. Er zijn geen speciale knoppen om het volume te regelen, het geluid te dempen enzovoort. De microfoon is heel krachtig in al zijn eenvoud
Ondanks die eenvoud is het een mooi apparaat: dankzij het kleine statief staat hij stevig op je bureau en kan hij alle kanten opdraaien. Hij neemt heel gericht geluid op, wat natuurlijk prettig is bij een streaming microfoon als deze. Jammer genoeg ontbreekt een extra ruisfilter, waardoor de S en de T soms slissend in de film kan komen als je niet oplet. Het is zeker een geweldige introductieset voor streamers die net beginnen.

Score: 8


Informatie

Sandberg Streamer USB desktop Microphone, Sandberg
Meer weten?
Prijs: 62.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.