logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Galgenveld is moordend spannend


galgenveld-john-sandford Galgenveld is het 27e boek waarin rechercheur Lucas Davenport ten tonele verschijnt. Op zich niet vreemd, een rechercheur moet natuurlijk ook aan het werk blijven! Toch leest dit boek alsof het een eerste deel is van deze rechercheur. Hij wordt netjes aan je voorgesteld, en ook als je nog niet bekend bent met de reeks zul je je al snel betrokken voelen bij deze hoofdpersoon. Het verhaal begint al spannend, op het moment dat je de daders aan het werk ziet. Nou ja… leest. Uit de routinematige handelingen blijkt al dat het niet om een eerste keer gaat. En dat lijkt ook te kloppen.

Beerput

Het recherchewerk begint goed op stoom te komen wanneer een verliefd stelletje ‘parkeert’ bij een verlaten boerderij, smachtend naar een stukje privacy. Het koppeltje merkt een sterke geur op, en de jongen in kwestie klopt aan bij zijn zwager, die bij de politie werkt. Samen gaan ze op onderzoek uit en stuiten op een watertank, die al goed gevuld is met menselijke restanten. Het onderzoek gaat van start, en terwijl collega Bob Schaffer de leiding krijgt over het onderzoek gaat rechercheur Davenport in Galgenveld zijn eigen weg om onderzoek te doen naar mogelijke daders.

Steeds groter

Het probleem wordt echter steeds groter en groter, de ondergrondse waterput blijkt namelijk vol te zitten met lijken. Stuk voor stuk van vrouwelijke slachtoffers, die rond de twintig jaar blijken te zijn. Gezien het aantal slachtoffers lijkt deze moordende maniak al jaren lang op pad te zijn geweest. Maar wie zou er geweten hebben van deze verlaten boerderij met deze goed verborgen ondergrondse waterput?

Verhalenverteller

John Sandford, schrijver van onder ander Galgenveld, is een echte meesterverteller. Dat merk je vooral aan de manier waarop hij deze thriller aan je overdraagt: ieder personage heeft een geheel eigen karakter, die soms een beetje karikaturaal lijken, maar ook zeker gewoon menselijk. Daarnaast stapt hij ontzettend vaak af van de gebaande paden en wijdt hij soms een paar pagina’s uit over de kleinste details, zoals je ook zou doen als je een spannend verhaal aan een goede vriend zou vertellen. Die manier van schrijven is heel anders dan de recht-toe, recht-aan manier van vertellen die de meeste schrijvers hanteren. Soms leidt het wel een beetje af van het verhaal, maar meestal zorgt het net voor een aangename afwisseling – een spannend moment wordt even op een luchtige manier opgebouwd, je krijgt wat meer achtergrond. Een geweldige thriller dus, die je maar moeilijk weg zult kunnen leggen. Galgenveld, John Sandford AW Bruna, 315 pagina’s, paperback. Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789400506909

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.