logo-liggend-wit-donkerblauw

Galaxy Watch4-update vergelijkt je met dieren


Samsung komt met een nieuwe update voor de Galaxy Watch4 en Galaxy Watch4 Classic. Zo behaal je niet alleen makkelijker jouw eigen doelen, je geeft je smartwatch ook jouw persoonlijke stijl mee. Zo komen er verbeterde functies voor geavanceerde intervaltraining, een nieuw slaapcoachingsprogramma en nieuwe inzichten om een perfect BMI te krijgen. Je kunt het uiterlijk van de smartwatch nog makkelijker aanpassen met verbeterde wijzerplaten en een nieuwe lijn horlogebandjes.

W 02 06WiseFamily 01 galaxywatch4classic family black silver H

“We begrijpen goed wat de almaar groeiende groep smartwatch-liefhebbers wil en dat blijkt ook wel uit de laatste updates op de Galaxy Watch-serie,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De Galaxy Watch4 helpt je om je persoonlijke doelen te bereiken met op maat gemaakte gezondheids- en welzijnstools, maar natuurlijk wil je dat je watch er ook gewoon mooi uitziet en comfortabel is. De nieuwe update scoort op al die onderdelen”.

Beweeg meer

De nieuwste Body Composition-update vertekt je hoe het met jouw gezondheid is gesteld. Je kunt eigen doelen instellen voor bijvoorbeeld je gewicht, vetpercentage of spiermassa, om ze vervolgens in de gaten te houden via de Samsung Health-app. Daarbij krijg je tips en meldingen om je extra te stimuleren. Die extra stimulans krijg je ook via Centr, een digitaal fitnessprogramma samengesteld door acteur Chris Hemsworth. Als Galaxy Watch4-gebruiker krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen met volledige en onbeperkte toegang tot Centr.

galaxy watch coaching

De nieuwe intervalfunctie richt zich op hardlopers en fietsers. Hiermee stel je de duur, afstand of aantal sets van je training vooraf in. Vervolgens begeleidt de Galaxy Watch4 je door een work-out waarin extra intensieve onderdelen worden afgewisseld met inspanningen op een laag niveau. In combinatie met de BioActive Sensor-technologie en de Samsung Health Monitor-app meet de Galaxy Watch4 zowel je bloeddruk (BP) als je ECG. Zo kun je de conditie van je hart monitoren.

Van je warming-up tot je herstel, met de nieuwste Galaxy Watch4-update wordt je van A tot Z begeleid. In real-time meet je hoeveel zuurstof je binnen krijgt (% van je VO2 max). Na de sessie helpt de Galaxy Watch4 je om voldoende gehydrateerd te blijven, want je krijgt aanbevelingen hoeveel te drinken op basis van je transpiratie tijdens de work-out. Ook weet je precies hoe je hartslag herstelt met data tot twee minuten na een cardio-intensieve training.

Je eigen slaapcoach

Met de Galaxy Watch4 kon je altijd al je slaap bijhouden, maar de nieuwe update voegt daar Sleep Coaching aan toe. Zeven dagen lang houdt het programma je slaappatronen bij. Nadat deze gegevens zijn geanalyseerd, word je ingeschaald als een bepaald type slaper (zie hieronder). Vervolgens gidst Sleep Coaching je in vier tot vijf weken doelgericht naar een steeds betere slaapkwaliteit.

galaxy watch sleep coach

Voor een gezonde nachtrust is een vredige en stille omgeving essentieel. Galaxy Watch4 herkent het als je in slaap valt en zet vervolgens automatisch alle door Samsung SmartThings aangestuurde lichten uit om zo de optimale slaapomstandigheden te creëren.

Extra keuze in horlogebandjes en wijzerplaten

Met de Galaxy Watch4-update kun je je wijzerplaat er precies zo uit laten zien als je dat zelf wilt. Je hebt keuze uit extra kleuren en lettertypes voor de digitale klok. Zo maak je je horloge echt helemaal de jouwe. De nieuwe kleuren zijn bordeaux en crème, terwijl er ook een nieuwe stoffen band en schakelarmband komen.

Ga direct naar Galaxy Watch4 op BOL.com.

Steeds meer Android

In 2021 introduceerden Samsung en Google samen Wear OS™ Powered by Samsung, wat zorgde voor soepelere verbindingen tussen Android-apparaten en naadloze toegang tot meer apps via Google Play, zoals Google Maps, Google Pay en YouTube Music. Binnenkort kun je op je Galaxy Watch4 via een extra update ook muziek streamen vanaf de YouTube Music-app. Dan kun je je telefoon rustig thuis laten als je buiten de deur traint en toch van je favoriete artiesten wilt genieten.

Ook Google Assistant komt in de komende maanden beschikbaar op de Galaxy Watch4-serie. Zo heb je toegang tot zowel Bixby als Google Assistant.

Bij de eerste installatie van de upgrade kun je direct je favoriete smartphone-apps op je Galaxy Watch4 zetten. Eén druk op de knop is daarvoor voldoende.

Beschikbaarheid

De Galaxy Watch4 software-update komt op 10 februari beschikbaar via de Galaxy Wearable-app op je Galaxy Watch4 of Galaxy Watch4. De nieuwe horlogebandjes verschijnen eind februari.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.