logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Samsung Galaxy Buds Pro

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn één van de weinige oordopjes van Samsung met actieve ruisonderdrukking. Wij probeerden ze uit en laten jullie natuurlijk weten hoe ze klinken! Toch zijn er wat opmerkingen naar deze dure en classy oordopjes.

Het ontwerp

De Samsung Galaxy Buds Pro zien er gelikt en rond uit, wat opvallend is: de meeste oordopjes gaan toch voor een strakkere styling met scherpe hoeken en een futuristische uitstraling. Het is natuurlijk altijd een mix van functies en mogelijkheden: de dopjes moeten niet alleen alle tech omvatten, maar ook alle bedieningselementen kunnen bieden die wenselijk zijn. Zo is er nu genoeg ruimte voor nauwkeurige aanraakinvoer en zijn de rubber oordopjes langwerpig, wat ze comfortabel maakt en een goede geluidskwaliteit biedt. Deze knoppen zijn vrij compact en elegant vormgegeven. De glanzende afwerking geeft een premium uitstraling… maar is wel een vingerafdrukmagneet. De dopjes zijn IPX7-afgewerkt, waardoor ze waterbestendig zijn. Ook pluspunten voor de supercompacte oplaadcassette. Hij ligt goed in de hand en toont op de oplaadstatus op de voorkant van de cassette.

Draagcomfort

Het is lastig hier een oordeel over te vellen: iedereen ervaart het natuurlijk anders. Ik vond de dopjes niet comfortabel genoeg om erg lang te dragen, na een uur, anderhalf uur begonnen ze een tikje te irriteren. De pasvorm is overigens wel goed: ze sluiten goed af, wat al een flink deel van het omgevingsgeluid wegfiltert. Prettig is de oordetectie-functie, die automatisch de muziek pauzeert als je de dopjes uitneemt. De bedieningselementen reageren snel en soepel, waardoor je niet hard op de dopjes hoeft te tikken. De functie daarvan kun je aanpassen en wisselen. Via de app kun je zelfs zorgen dat de aanraakfunctie wordt uitgeschakeld, zodat je ze niet per ongeluk bedient of de verkeerde functie inschakelt.

Stembesturing

Handsfree digitale assistentie is beschikbaar via Bixby, maar de oordopjes werken ook met Google Assistant en Siri. De drie-mic-array van Samsung demonstreert geweldige spraakherkenning, waardoor het eenvoudig is te starten met spraakopdrachten, waarbij alle drie de AI-bots snel reageren op vragen. Een andere innovatieve besturingsoptie is Voice Detect, een functie die het geluid van waar je naar luistert (film of muziek), vermindert en het doorlaatvolume van audio verhoogt, zodat je met anderen kunt praten zonder de oordopjes uit te doen. De functie werkt voor het grootste deel oké, maar lijdt wel aan vertraging, het duurt ongeveer 2 tot 3 seconden om jouw gepraat volledig te registreren en de modus in te schakelen.

Actieve ruisonderdrukking

ANC op de Samsung Galaxy Buds Pro knoppen is ontzettend goed. De Galaxy Buds Pro heeft twee ANC-niveaus: laag en hoog. Low is bedoeld voor kleine ruimtes zoals een kantoor, terwijl High zogenaamd luider omgevingsverkeer aankan. Ik vond High de meest effectieve optie ook voor binnenshuis. Zeker als je vanuit huis werkt wordt hier het geluid van de televisie, gepraat en gekibbel heerlijk weggefilterd. Buitenshuis werkt de ANC minder goed. Wind is hoorbaar door de dopjes, maar ook het geluid van voorbijrijdende auto’s was hoorbaar.

Transparantiemodus

Het is dan misschien ook wel logisch dat de Transparantiemodus echt subtiel is. Je kunt deze modus activeren in vier verschillende niveaus (Laag, Medium, Hoog, Extra Hoog), waarbij de externe geluiden om je heen versterkt worden. Het werkt zelfs een beetje als een gerichte microfoon, waarbij je geluiden om je heen sterker hoort dan ze werkelijk zijn.

Geluidskwaliteit

Wist jij dat Samsung een aantal te gekken bedrijven onder zich heeft verzameld? Eentje daarvan is Harman, die je vast kent van de dure speakers. Welnu: de experts van AKG, wat weer een dochteronderneming is van Harman, heeft zich gebogen over de speaker van de Samsung Galaxy Buds Pro. Het geluid is dan ook mooi evenwichtig, met een volle bas en rijke middentonen. De hoge tonen zijn subtiel genoeg om niet overheersend of schel te zijn. Toch is het geluid een tikje neutraal, maar dat kun je aanpassen in de speciale Samsung Wearable app. Beschik je over een Samsung Galaxy S21? Dan kun je bovendien profiteren van 360 Audio. Het geluid van films en series krijgt een flinke boost qua soundstage als je deze modus hebt ingeschakeld. Samsung combineert nog altijd het beste met een Samsung!


Ga direct naar Samsung Galaxy Buds Pro op BOL.com.

Recensie over Samsung Galaxy Buds Pro

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn heel fijne oordopjes. Ze bieden een uitstekende audio- en microfoonkwaliteit, gecombineerd met ruimtelijke audio en multipoint pairing. Leuk detail dat ze te gebruiken zijn met Samsungs SmartThings Find, waarbij je weet waar je de dopjes hebt gelaten. Jammer genoeg laat de ANC te wensen over en is ook de geluidskwaliteit wat aan de vlakke kant – zelfs als je ze een oppepper geeft met de equalizerinstellingen van de Wearables app. Ze zijn zeker niet slecht – in tegendeel – maar we hebben betere dopjes gehoord.

Score: 8


Informatie

Samsung Galaxy Buds Pro
Adviesprijs: 174.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.