Gadgetnieuws week 2


Momenteel is in Los Angeles de CES aan de gang: de grootste elektronicabeurs voor consumenten. Veel fabrikanten lichten een tipje van de sluier op voor wat er het komend jaar wordt geïntroduceerd. Benieuwd naar een aantal interessante noviteiten? Wij lichten er een aantal uit.


Draagbare opslag

  • SanDisk Extreme PRO Portable SSD: SanDisk’s krachtige en draagbare SSD levert supersnelle langdurige prestaties bij overdrachtssnelheden tot 1GB/s en heeft een IP55 bescherming. Ideaal voor creatieve professionals die forse bestanden snel willen verplaatsen en deze realtime willen bewerken vanaf de schijf. De Extreme Pro is hoogstwaarschijnlijk beschikbaar in het voorjaar van 2019.
  • My Passport Go: De nieuwste toevoeging van WD’s bekroonde My Passport-familie, de My Passport Go SSD biedt tot 1TB draagbare SSD-opslag in een duurzaam, slim en compact vormgegeven device met een geïntegreerde kabel en rubberen bumper. De My Passport Go is gebouwd om te reizen en ideaal voor iedereen die op zoek is naar SSD-prestaties voor onderweg.
  • SanDisk Flashback: Beschikbaar voor twee van de populaire USB-drives van SanDisk. Flashback is een nieuwe cloudback-upservice die een online kopie van USB-drivecontent creëert, zodat je al je bestanden gemakkelijk kunt bekijken, zoeken en delen, zelfs als je USB-stick verloren is of thuisgelaten.
  • SanDisk 4TB USB-C Prototype: WD gaat verder met het bereiken van technologische mijlpalen door de demonstratie van een USB-flashdrive met de hoogste capaciteit ter wereld, maar liefst 4TB aan flashgeheugen in een indrukwekkend compacte vorm. Toekomstmuziek – maar wel een optie die dichterbij komt!

Razer met je stem bedienen

Dankzij de unieke integratie met Amazon Alexa kunnen spelers verlichtingseffecten, Razer-apparaatinstellingen en nog veel meer via spraakbesturing bedienen Razer Chroma Connected Devices Program nu actief met 15 nieuwe partners; er zijn meer dan 300 apparaten geschikt voor Chroma. De mogelijkheid om de gamehardware met spraakbesturing via Alexa te bedienen wordt ontgrendeld via Razer Synapse 3, Razer’s hardware-configuratietool. Gebruikers kunnen via hun Razer headsets en microfoons praten om compatibele apparaten te bedienen. Bijvoorbeeld, Razer Chroma beschikt over in-game verlichting gesynchroniseerd met Razer muizen, toetsenborden, headsets en andere hardware die met Alexia via spraak kan worden bestuurd. Door Alexa te integreren met Synapse 3 kunnen gebruikers via Razer-producten met een microfoon ook de verlichting van Philips Hue regelen, toegang krijgen tot tienduizenden vaardigheden en nog veel meer. Een uniforme Razer Chroma-verlichtingservaring kan dankzij de Razer Chroma Connect-module ook worden gerealiseerd met hardware van derden, zoals pc-behuizingen, moederborden en koelventilatoren. Vanaf tweede kwartaal 2019 is de functie beschikbaar in de USA en Canada, de rest van de wereld wordt later veroverd!

  • “Alexa, vraag Chroma om mijn verlichtingsprofiel in FPS-modus te veranderen.”
  • “Alexa, synchroniseer al mijn apparaten met de kleur van mijn team.”
  • “Alexa, vraag Chroma om Overwatch te starten.“
  • “Alexa, vraag Razer Synapse om mijn DPI tot 200 te verlagen.”
  • “Alexa, vraag Razer om de audio-instellingen te wijzigen naar filmmodus.”

Goed uitgerust opstaan

Heb je het goede voornemen om vroeger uit bed te stappen voor een ochtend-workout? Of op te staan met een beter humeur? Om hier een handje mee te helpen introduceert Pure de Siesta Charge DAB+ (149 euro). Deze wekkerradio beschikt over een draadloze telefoonoplader voor smartphones, een goede set speakers en bluetooth-functie. Zo sta je voortaan op met je favoriete muziek en een opgeladen telefoon. Een goed begin van de dag!

De wekkerradio is ontworpen met aandacht voor detail en design. Zo past het heldere CrystalVue+ display zich automatisch aan op de hoeveelheid licht in de ruimte om de nachtrust zo min mogelijk te beïnvloeden. Om rustig wakker worden te stimuleren, bouwt de Siesta Charge langzaamaan het volume van het wekkergeluid op. Er zijn nog meer handige features, zoals meerdere alarmen en timer, snoozefunctie, 40 radio-voorkeurzenders en een USB-poort om smartwatches of andere apparaten aan op te laden.


Op zoek naar coole gadgets?


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.