logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadgetnieuws: NETGEAR Orbi 970 mesh routers met wifi 7


NETGEAR biedt officieel het Orbi 970 Mesh Systeem aan in Nederland. Dit Mesh-systeem is de opvolger van de bekroonde Netgear Orbi 960 en werkt op de nieuwste en krachtigste WiFi technologie (WiFi 7). Dankzij die techniek profiteer je (met compatible randapparatuur) voor nog hogere snelheden en betere internetprestaties.

Alles in huis

Tegenwoordig wordt er steeds meer gevraagd van onze netwerkverbinding. Inmiddels is er op veel plekken snellere multi-gig internetsnelheid beschikbaar, maar belangrijker nog: er worden per gezin ook steeds meer slimme apparaten gebruikt. Denk daarbij aan laptops, telefoons, beveiligingssystemen of televisies met 4K/8K video streaming. De meeste apparaten gebruiken het WiFi-netwerk in huis. Daar wordt dus behoorlijk wat van gevraagd, waardoor het soms hapert of te traag wordt. NETGEAR ziet dan ook de behoefte aan een netwerkverbinding met hogere WiFi-snelheden, lagere latency en meer capaciteit.

“De lancering van de Orbi 970-serie is een belangrijke mijlpaal voor ons. Wij zijn enthousiast dat we met WiFi 7, onze unieke Quad Band-technologie en backhaul, een van de weinige routers zijn die ieder hoekje van een huis kan voorzien van een stabiele en wel tot 2,4 keer snellere verbinding dan WiFi 6”, zegt David Henry, VP & General Manager van Connected Home Products and Services. “Onze uitgebreide radiofrequentie-expertise en nieuwe technologie, gecombineerd met de mogelijkheden van WiFi 7, zorgen voor snel internet en een goed beveiligd netwerk voor alle verbonden slimme apparaten in het Orbi 970-netwerk.”

Belangrijkste kenmerken van de Orbi 970 serie:

  • Quad-Band technologie en Enhanced Dedicated Backhaul voor ononderbroken high-speed WiFi.
  • De Smart Connect-functie selecteert intelligent de snelste WiFi-band voor elk verbonden apparaat.
  • De 10 Gig internetpoort, in combinatie met 10Gbps- en 2.5Gbps-Ethernetpoorten, zorgt voor razendsnelle snelheden.
  • Strak ontwerp met 12 sterke interne antennes voor volledige dekking.

Veiligheid voor alles

Naast bovenstaande functies wordt de Orbi 970-serie geleverd met een jaarabonnement op NETGEAR Armor, de beveiligingsoplossing die automatisch alle aangesloten apparaten op het netwerk beveiligt. Ook maakt NETGEAR’s Smart Parental Control het mogelijk om de online activiteiten van je kinderen te beheren, voor verantwoord internetgebruik. De NETGEAR Orbi-app maakt de installatie eenvoudig en biedt de mogelijkheid om extern je netwerk te beheren vanaf elke locatie. Basisfuncties zijn gratis, en ook is er een Premium Abonnement waar je gebruik van kunt maken na een proefperiode van 30 dagen.

Beschikbaarheid

De Orbi 970-serie is verkrijgbaar in het zwart of wit. Het systeem is te koop als 2-pack (Orbi RBE972S) en 3-pack (Orbi RBE973S) voor een groter bereik, tot maar liefst 660m2. Beide systemen ondersteunen tot maximaal 200 apparaten. Extra satellieten kunnen worden toegevoegd om de dekking verder uit te breiden. Deze zijn uitgerust met high-speed Ethernetpoorten (RBE970).

De 3-pack Black Edition is exclusief verkrijgbaar via de NETGEAR Store en is vanaf vandaag beschikbaar voor Pre-Order. Consumenten kunnen de levering al eind deze maand verwachten.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.