logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadgetnieuws: FRITZ!box gaat naar WiFi 7


AVM, het bedrijf achter FRITZ!Box, liet op de MWC Barcelona weten dat ze flink sleutelen aan hun producten, om gebruikers te laten profiteren van de nieuwste technieken. Zo worden een aantal routers voorzien van WiFi 7 en Zigbee, maar komt er ook een nieuw FRITZ!OS.

All in one kabelmodem: FRITZ!Box 6670

De FRITZ!Box 6670 Kabel wordt gepresenteerd als de allereerste alles-in-één router voor kabelinternet, uitgerust met Wi-Fi 7 en Zigbee-functionaliteiten. Deze innovatieve FRITZ!Box introduceert Wi-Fi 7, de nieuwste generatie draadloze internetverbindingen, voor kabelaansluitingen. Het nieuwe kabelmodel, geschikt voor DOCSIS 3.1-verbindingen, biedt een combinatie van snelle internettoegang en Wi-Fi 7, waardoor gigabitsnelheden mogelijk zijn binnen het gehele thuisnetwerk. Of het nu gaat om streamen, gamen, het aansturen van een Smarthome of thuiswerken, de FRITZ!Box 6670 Cable biedt de ideale router voor diverse toepassingen binnen het moderne digitale huishouden.

Supersnelle router: FRITZ!Box 5690 Pro

De nieuwe FRITZ!Box 5690 Pro is geschikt voor zowel glasvezel- als DSL-verbindingen. De router biedt krachtige tri-band Mesh, inclusief 6 GHz. De FRITZ!Box 5690 Pro ondersteunt de huidige draadloze Wi-Fi 6-standaard en Wi-Fi 7, de volgende generatie Wi-Fi. Deze generatie brengt verbeteringen op het gebied van latentie, snelheid en doorvoer. Je sluit devices direct aan op de LAN-poorten, die snelheden tot 2,5 gigabit ondersteunen. Daarnaast beschikt de router over DECT ULE, Zigbee en Matter, wat de FRITZ!Box 5690 Pro een alleskunner in het digitale huis maakt.

10 gigabit/s voor glasvezelverbindingen

AVM zet een nieuwe norm voor razendsnel glasvezelinternet met de indrukwekkende FRITZ!Box 5690 XGS-PON, die een snelheid van 10 gigabit/s behaalt. Deze geavanceerde glasvezelgateway biedt krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een 10 gigabit-WAN/LAN-poort en een volledig scala aan telefonie-, Smarthome- en netwerkfuncties die typisch zijn voor de FRITZ!Box. Het is de ultieme glasvezelgateway voor alle digitale toepassingen in huis.

5G-snelheid voor thuis

Met de FRITZ!Box 6860 5G geniet je van een snelle en betrouwbare internetverbinding via 5G. Deze multifunctionele unit biedt vaste draadloze toegang en ondersteunt zowel 5G (NSA, SA) als LTE, waardoor datasnelheden tot 1,3 gigabit/s mogelijk zijn. Voorzien van krachtige Mesh Wi-Fi volgens de Wi-Fi 6-standaard, kan het draadloos gegevens door het hele huis verspreiden. Met een DECT-basis voor telefonie en Smarthome-toepassingen, en ondersteuning voor Voice-over LTE en Voice-over New Radio, is het een alles-in-één oplossing. De compacte behuizing en de mogelijkheid voor stroom- en dataverbinding via Power over Ethernet maken het mogelijk om de FRITZ!Box 6860 5G overal in huis te plaatsen, aan een muur, raam of zelfs buiten.

Gigabit-snelheid met Wi-Fi 7 voor DSL-internet

Waar het glasvezelnetwerk tot in de kelder van een flatgebouw of wooncomplex reikt, is het de uitdaging om de hoge snelheden helemaal tot in het thuisnetwerk te brengen. Hier heeft AVM de nieuwe FRITZ!Box 7682 voor. Het nieuwe DSL-model voor providers ondersteunt G.fast voor verbindingen tot 1 Gbit/s en 35b supervectoring voor 300 Mbit/s. Dit betekent dat de hoge glasvezelsnelheid het appartement bereikt via de bestaande koperlijnen. Met krachtige Wi-Fi 7 en Wi-Fi 6, een telefoonsysteem, Smarthome-functies en de bekende veelzijdige netwerkmogelijkheden, biedt de FRITZ!Box 7682 de ideale verbinding tussen glasvezelkabels en koperen telefoonlijnen.

Repeater als master

Nieuw: meer flexibiliteit in de Mesh Wi-Fi met FRITZ!Repeater als Mesh Master. Een FRITZ!Box op de internetverbinding en FRITZ!Repeater samen vormen een krachtig Mesh-systeem waarmee gebruikers het bereik van hun Wi-Fi flexibel kunnen uitbreiden als dat nodig is. Op het MWC van dit jaar presenteert AVM een uitbreiding van de FRITZ! Mesh Repeater. Deze uitbreiding vormt een flexibel en schaalbaar Mesh-systeem in bestaande netwerken, onafhankelijk van de router. AVM demonstreert zo’n Mesh-extensie met drie FRITZ!Repeaters 3000 AX, waarbij een van de repeaters de functie van Mesh Master op zich neemt.

Smarthome met DECT ULE, Zigbee en Matter

De geheel nieuwe FRITZ!-producten bieden een uitgebreide smarthome-ervaring via de beproefde DECT ULE-standaard. In de FRITZ!App Smarthome kunnen verschillende activiteiten zoals licht, verwarming en elektriciteit slim en energiezuinig bestuurd worden. De FRITZ!Box 5690 Pro en 6670 Cable ondersteunen ook Zigbee en zijn voorbereid op de Matter-standaard. Gebruikers hebben dus een breed scala aan slimme toepassingsopties en mogelijkheden zonder dat er een extra smarthome-hub nodig is.

FRITZ!OS 7.80

De nieuwe FRITZ!OS 7.80 voor FRITZ!Box 5590 Fiber, 5530 Fiber, 7590 AX, 7530 AX brengt meer transparantie voor stabiele en snelle glasvezelverbindingen en maakt het gemakkelijker om online te gaan met glasvezelinternet.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.