logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Zens 4-in-1 MagSafe oplader


Zens is een fantastisch Nederlands bedrijf dat zich helemaal heeft gericht op misschien wel de grootste nachtmerrie van mensen: geen energie meer hebben in je smartphone! En om het je nog makkelijker te maken, richt Zens zich in het bijzonder op draadloze oplaadoplossingen, met fantastische producten voor Apple’s MagSafe systeem. Wij ontvingen de nieuwe Zens 4-in-1 MagSafe oplader, een echte powerhouse die (je raadt het al) 4 verschillende oplaadoplossingen biedt.

Voor ieder apparaat de juiste energie

Het is natuurlijk onzin om een hoop techniek te stoppen in elementen die het toch niet kunnen gebruiken. Zo zouden ze bijvoorbeeld een 45W MagSafe charger kunnen ontwikkelen. Supervet, waar veel cijferfanaten lyrisch om zouden worden… maar waarom zou je? Apple’s MagSafe gaat niet verder dan 15W! En zo beschikt ook de Zens 4-in-1 oplader de meestgebruikte draadloze standaarden: een 15W MagSafe charger, een USB-poort waarin je de meegeleverde USB-Apple Watch stick in kunt steken, een generieke Qi-compatible draadloze oplader (voor je AirPods, of bijvoorbeeld je Jabra oordopjes). In de voet van de charger zit zelfs een USB-C poort die 18W aan energie levert, zodat je een extra apparaat zoals je tablet of laptop kunt opladen (als die uitstaat, wel te verstaan). Het mooie is dat de oplader wordt geleverd met een eigen stroomadapter, zodat je precies genoeg energie krijgt aangeleverd. Een slimme keuze en een heel fraai pakket.

Oog voor detail

Het mooie aan deze Zens oplader is bovendien dat alles bij elkaar past en op elkaar aansluit. Het is een fraai plaatje, die zeker niet zal misstaan op je bureau of werkplek, maar ook op je nachtkastje zal hij zeker niet misstaan. Je iPhone (12 of hoger) plak je snel en eenvoudig op de MagSafe houder, voor je Apple Watch gebruik je de magnetische oplader aan de zijkant. Het enige nadeel is dat je jouw Apple Watch op zijn zijkant moet leggen, waardoor de twee bandjes naar achter steken. Daardoor moet je de oplader een stukje van de muur afzetten, zodat je de polsbandjes goed kwijt kunt. Een andere kleine beperking is het feit dat je wat minder ruimte hebt om je horloge te plaatsen wanneer je telefoon al op de lader staat, je moet dan onder je iPhone door op je Apple Watch neer te leggen.

Praktische steun

Een bijkomend voordeel van een draadloze oplader als deze is het feit dat je jouw iPhone zowel horizontaal als verticaal kunt gebruiken al steun. Heb je een videogesprek? Dan plak je jouw iPhone meteen op de juiste plek en zorg je dat hij heel stabiel op zijn plek blijft. Wil je een filmpje kijken tijdens het werk of vind je het prettig om bijvoorbeeld Spotify altijd op een scherm open te hebben? Kantel je iPhone dan 90 graden op de oplader en zorg daarmee voor een extra ergonomische werkwijze.


Ga direct naar Zens 4-in-1 oplader op BOL.com.

Recensie over Zens 4-in-1 oplader

Zens levert met deze 4-in-1 oplader een prachtig product, met veel oog voor detail en een sublieme afwerking. Vergeleken met de 3-in-1 oplader lijkt de prijs wat aan de hoge kant, maar vergeet niet dat je hier de USB Apple Watch charger bijgeleverd krijgt én een stroomadapter om je kit van energie te voorzien. Qua gebruiksgemak vonden we de locatie van de Apple Watch USB charger wat minder praktisch, vooral omdat je iPhone in de weg zit wanneer je de watch wil plaatsen (hoewel de 14 Max Pro wel een enorm bakbeest is, moet ik toegeven). De bandjes van je horloge steken op dit model naar achter, waardoor je goed moet weten dat hij op de goede plek ligt en contact maakt met de magnetische oplader.

Score: 8


Informatie

Zens 4-in-1 oplader
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 129 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.