logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: XTORM USB-C hub 5-in-1


xtorm 5 in 1 hub

Soms heb je meer mogelijkheden nodig. Dan is het aangeboden arsenaal aan opties niet genoeg. Bij het ene apparaat zal dat sneller gebeuren dan bij het andere. Wij gebruikten de XTORM USB-C hub 5-in-1 om onze iPad Pro een oppepper te geven. Want ja, zo’n USB-C poort is prettig om een externe schijf op aan te sluiten, maar soms is dat gewoon niet genoeg. Met deze compacte accessoire hebben we ineens de mogelijkheid om een externe monitor, een koptelefoon én een USB-C apparaat aan te sluiten, alsook de mogelijkheid om SD en Micro-SD geheugenkaarten uit te lezen. Hoe gaaf is dat?

Vormgeving

De XTORM USB-C hub 5-in-1 is vormgegeven om netjes te ‘blenden’ met je apparaat. Hij past perfect bij mijn iPad, waarbij ik wel moet zeggen dat hij eigenlijk vooral dankzij de smart cover past. Had hij geen cover, dan zou de HUB aan de voor- en achterkant van het tablet uitsteken, waardoor ik hem niet graag zou neerleggen (want.. hoeveel kan zo’n stekkertje hebben?). Qua kleur past de stijlvolle, donkergrijze aluminium hub perfect bij de producten van Apple. Hij sluit netjes aan, maar heeft wat speling wanneer hij vastgeklikt zit. Dat is natuurlijk logisch bij een generieke accessoire als deze: er is geen enkele mogelijkheid om hem een solide connectie te laten maken met bijvoorbeeld een inkeping of sleuf. Dat zou hinderlijk zijn wanneer je hem op bijvoorbeeld een laptop gebruikt!

Poorten

Het fijne is dat de USB-C poort op de HUB alle informatie en energie doorvoert aan je laptop of tablet. Zo kun je tot 60W aan stroom doorvoeren, wat een fikse hoeveelheid energie is. Ook data en gegevens worden die deze USB-C poort netjes doorgegeven. Zo kun je de poort op de HUB gebruiken voor gegevensoverdracht, maar ook voor de USB-C voeding van je laptop of tablet. De HDMI-poort is geschikt voor het doorgeven van beeldinformatie op 4K resolutie, met 30 frames per seconde. Dat is niet heel veel voor het kijken van films of het spelen van games, maar meer dan genoeg voor dagelijkse bezigheden. Daarnaast is de 3,5mm koptelefoonaansluiting voor mijn iPad een echte aanwinst, maar veel laptops zullen daar wellicht over beschikken. Het houdt wel in dat je een normale koptelefoon kunt aansluiten, zonder risico op storingen of kwaliteitsverlies. De SD-kaartsleuf is een prettige bijkomstigheid voor fotografen onder ons – de microSD kaartsleuf had van mij eerlijk gezegd achterwege gelaten mogen worden. In plaats daarvan had ik liever een extra USB-A poort gezien, zodat je ook wat oudere accessoires via deze HUB kunt aansluiten op je laptop of tablet!


Ga direct naar XTORM USB-C hub 5-in-1 op BOL.com.

Recensie over XTORM USB-C hub 5-in-1

De XTORM USB-C hub 5-in-1 biedt een fraai aantal uitbreidingen op je tablet of laptop: een extra beeldscherm, een bedrade koptelefoon en de mogelijkheid om SD-geheugenkaarten uit te lezen komt in mijn workflow als geroepen. De USB-C dient voor gegevensoverdracht én kan worden gebruikt om je device op te laden, wat een geweldige dubbelfunctie is. Hij werkte zowel op mijn tablet als op mijn computer perfect: Windows 11 herkende de HUB direct en zag wanneer ik apparaten aansloot. Ook de iPad gaf geen krimp en zag hem meteen als ‘eigen’. Een iets stevigere grip (het is een brede strip om vast te houden door één enkel USB-C stekkertje) zou een veiliger gevoel geven. Daarnaast is hij voor een tablet (iig voor een iPad pro) net te dik, mocht je deze zonder hoes gebruiken.

Score: 8


Informatie

XTORM USB-C hub 5-in-1
Adviesprijs: 54.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.