Gadget review: Western Digital MyCloud Home 2TB – zorgeloos veilig en alles binnen bereik

De tijd dat computeraccessoires zwart en saai waren is al een tijdje voorbij. Gelukkig maar, want bij ons staat de computer gewoon in de woonkamer – en zo’n lomp, zwart ding is niet echt fijn om naar te kijken. Accessoires hadden hier al een tijdje minder last van, maar soms springt er een apparaat bovenuit die een nieuwe norm zet. Zoals de Western Digital MyCloud Home, die je zonder aarzelen op de vensterbank kunt zetten. Met de kabels netjes weggewerkt, uiteraard.

Veilig idee in de cloud

De Cloud heeft een beetje een negatieve klank gekregen omdat er vroeger, in een grijs verleden, het niet altijd even goed dichtgetimmerd bleek te zijn. Gratis clouddiensten beschermden de documenten en files van mensen die hen vertrouwden te weinig. Maar dat is verleden tijd – en met een dienst als de Western Digital MyCloud Home 2TB hoef je niets aan anderen over te laten. De gegevens blijven gewoon op de harde schijf staan, maar met de wetenschap dat je er via een versleutelde app toegang tot kúnt hebben vanaf je smartphone of tablet. En dat is gewoon praktisch. Alle documenten, foto’s, werkstukken en mails die je maakt worden automatisch opgeslagen op deze harde schijf.

Connected huis

Wat zo gaaf is aan een netwerkschijf, of een NAS, zoals de Western Digital MyCloud Home 2TB? Ten eerste kunnen alle mensen in het netwerk erop vertrouwen dat hun gegevens netjes worden opgeslagen in een centrale back-up. Dat is al een heel veilig idee. En met 2TB (grofweg 2000 GB) is er meer dan genoeg opslag voor muziek, foto’s, afbeeldingen, werkstukken en documenten! Er is echter nog een andere coole feature. Alle bestanden die je opslaat op de MyCloud Home kan worden geopend (mits je daarvoor toestemming geeft) door andere apparaten binnen hetzelfde netwerk! Even praktisch? Stel: je maakt foto’s op je smartphone. Die worden opgeslagen op de MyCloud, waarna je ze kunt bewerken op je computer. Of je converteert je cd’s naar mp3 op je computer. Die muziek kun je beluisteren op je smartphone of tablet. Zonder het gedoe van overzetten en kopiëren!

Technisch hoogstandje

Al dat kopiëren en verplaatsen van bestanden kan behoorlijk veel vragen van zo’n externe harde schijf. Het is daarom goed te weten dat je genoeg snelle verbindingsmogelijkheden hebt. Je sluit hem bijvoorbeeld met een 1000 Mbit netwerkkabel aan op je router (of powerline-adapter). De kopieersnelheid van de MyCloud Home viel overigens wel wat tegen, gezien de hoge snelheid. Vooral met veel kleine bestanden (bij de eerste back-up) viel het op dat de harde schrijf daar wat moeite mee had. Tijdens het gebruik zul je er echter weinig last van hebben en wil je gewoon zonder kopzorgen een kopie van je harde schijf. Wil je documenten overzetten vanaf een externe harde schijf of USB-stick? Dat kan met een USB 3.0-verbinding! Een aan/uitknop ontbreekt overigens. Dat is ook wel logisch, aangezien de harde schijf continu beschikbaar moet zijn voor je computer, laptop, smartphone, tablet, smart-tv en consoles! Het instellen van de WD MyCloud Home verloopt overigens via een webinterface, daar komt dus geen enkele app bij kijken. Voor het maken van een backup wordt de nodige software meegeleverd.


Ga direct naar Western Digital MyCloud Home 2TB op BOL.com.

Recensie over Western Digital MyCloud Home 2TB

Een externe harde schrijf voor een continu backup is tegenwoordig een goed idee. De MyCloud Home ziet er strak en modern uit, die kan zo in de huiskamer staan. Hij doet precies wat hij moet doen, en dat is een veilige gedachte. Toepassingsmogelijkheden genoeg, maar de snelheid laat soms te wensen over. Voor het backuppen en delen van bestanden is een NAS als deze echter onmisbaar.

Score: 7


Informatie

Western Digital MyCloud Home 2TB, Western Digital
Prijs: 149 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.