logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Tomtom Go Essential


Een tijdje geleden testten wij de Tomtom Go Basic, een ‘instap’ navigatiesysteem waar de systemen van een paar jaar geleden stikjaloers op zouden zijn. Laten we wel wezen: van Essential of Basic kun je eigenlijk niet meer spreken in deze veelzijdige systemen. De nieuwe TomTom Go Essential bevat ook genoeg nieuwe snufjes om helemaal up to date te zijn: handsfree bellen, spraakbesturing, compatibiliteit met Siri-spraakherkenningssoftware en Google Now service, volledig interactief scherm en een magnetische houder. Ook zijn Lifetime Europe Maps en Traffic-updates, met een proefperiode van zes maanden van TomTom Flitsers, inbegrepen.

Meer met je smartphone

Opvallend is dat je smartphone een prominente plek heeft gekregen in dit nieuwe navigatiesysteem. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de technieken uit je smartphone of meer functies toe te voegen aan je reisbegeleider. Zo kun je gebruikmaken van spraakherkenning om je route in te stellen en te bepalen. Dankzij de functies van Siri en Google Assistent worden die mogelijkheden nog groter. Daarnaast kun je de TomTom Go Essential gebruiken als handsfree handset, wat je heel wat boetes bespaart. Aan de andere kant gebruikt de navigator de dataverbinding van je smartphone om bijvoorbeeld file-informatie op te halen, zodat je altijd op de hoogte bent van eventuele opstoppingen.

Snelle features

Natuurlijk beschikt de TomTom Go Essential over een ingebouwde WiFi ontvanger. Daarmee haal je alle updates snel binnen, zonder dat je een apart programma op je computer moet installeren (of je TomTom aan je computer moet koppelen, zelfs). Een nieuwe update in de systeemsoftware of kaarten? Je haalt ze snel binnen zodra je jouw wifiverbinding hebt ingesteld. Je gereden routes worden onthouden, zodat de routes worden aangepast op het rijdgedrag en veelbezochte locaties beter naar voren komen in My Places. Een andere praktische functie is de nieuwe magnetische houder. Daarmee pak je heel snel de Tomtom uit zijn houder, zodat je ze makkelijker kunt instellen. De houder zelf blijft dan met de zuignap op het raam kleven.


Recensie over TomTom Go Essentials

Wat kun je nog verbeteren aan een systeem wat al zo uitgebreid is? Naast wifi updates zorgt de Tomtom Go Essential voor een nog betere integratie met je smartphone en een heel praktische houder. Nadeel is de wat lange opstarttijd.

Score: 7


Informatie

TomTom Go Essentials, TomTom
Meer weten?
Prijs: 185 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.