logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget recensie: Tile Slim – nooit meer je spullen kwijt


Sommige mensen zijn altijd hun spullen kwijt. Die rennen door het huis, zoekend naar sleutels, telefoon, portemonnee, je kunt het zo gek niet bedenken. Wist je dat je daar iedere dag wel zo’n half uur mee krijt kunt zijn? In sommige gevallen zelfs nog wel langer! Dat kan makkelijker – en cooler. Met een tracker, bijvoorbeeld, weet je precies waar al je spullen zijn. De Tile is een klassieker op dat vlak: het zijn kleine, vierkante plaatjes. Die maken via bluetooth verbinding met je telefoon, waar een speciale Tile-app op staat.

Wederzijds

Via de app kun je op het plaatje van de gekoppelde Tile klikken, die vervolgens een muziekje gaat afspelen. Dat muziekje kun je instellen, zodat je voor ieder plaatje een aparte melodie kunt horen. Maar het gaat twee kanten op: iedere Tile heeft een knopje. Druk je daar twee keer op, dan gaat je telefoon over. Hoe handig is dat? Heb je dus je sleutels wel gevonden maar je telefoon niet, dan is er ook een oplossing voorhanden.

Geolocatie

Handig detail: de Tile geeft een signaaltje aan je smartphone, die daar een GPS-locatie aan koppelt. Ben je bijvoorbeeld je sleutels écht kwijt, dan kun je via die locatie achterhalen waar je als eerste moet zoeken. Handig, nietwaar? Naar het kan nog handiger. Als je Tile gestolen wordt (waarbij het misschien ook wel kan gaan om hetgeen waar de Tile aan is vastgemaakt) dan blijft deze natuurlijk een signaal sturen. Via bluetooth. Dat is voor jouw telefoon waarschijnlijk te beperkt, maar als er een andere Tile-bezitter in de buurt komt van jouw Tile, dan wordt het GPS-signaal opgevangen en doorgestuurd naar jouw app! Je bent hier wel voor afhankelijk van ander Tile-bezitters, maar je zou maar net het geluk hebben dat het signaal wordt opgepikt!

Klein en compact

Nu komt de Tile in verschillende smaken. De Tile Slim, die wij mochten testen, is wat groter dan de standaard Tile, maar wel heel erg plat. Je kunt hem daardoor met gemak in je portemonnee stoppen of bijvoorbeeld po je tablet of laptop plakken, in je tas stoppen, en ga zo maar door. De Tile Mate is weer wat dikker maar compacter, met een rondje in één van de hoeken. Daardoor kun je hem makkelijker aan bijvoorbeeld je sleutelbos hangen, maar hij past ook zonder meer in je tas of jas. Op zoek naar een iets robuuster model? Dan kun je kijken naar de Tile Pro reeks, met de Tile Sport en de Tile Style. Voor ieder wat wils, maar elk met dezelfde basisfunctionaliteit.


Recensie over Tile Slim

Wil je tijd besparen tijdens de hectische momenten dat je ergens naar toe moet gaan? Dan doe je er goed aan om een paar Tiles in huis te halen. Met deze vierkante apparaatjes hoef je nooit lang te zoeken naar je spullen. Je laat ze simpelweg een melodietje maken! Dankzij de GPS-locatie weet je precies waar ze zijn gebleven als je ze echt kwijt bent. Voor een optimale functionaliteit hiervan ben je wel afhankelijk van de Tile Community – andere Tile-gebruikers. Dat is een beperkende factor.

Score: 7


Informatie

Tile Slim, Tile
Meer weten?
Prijs: 34.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.