logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Tile Pro


Vroeger was ik regelmatig mijn portemonnee kwijt. Nog steeds weet ik niet meer waar hij ligt, maar al een tijdje heb ik er een Tile in zitten. Een handig schijfje dat kan communiceren met mijn smartphone, zodat hij geluid kan maken of een gps-signaaltje kan doorgeven. Sinds die tijd is het soms nog wel even zoeken, maar nooit erg lang. Je kunt dus wel zeggen dat ik echt verknocht ben aan mijn tile! En hij heeft er een grote broer bij: de Tile Pro. Niet klein genoeg om in mijn portemonee geschoven te worden, maar ideaal voor bijvoorbeeld aan een tas, camera, laptop of andere gadget gehangen te worden.

Degelijke krachtpatser

De Tile Pro ziet er stevig en robuust uit, en dat klopt helemaal. Zijn stoere uiterlijk maken hem bestand tegen spatten, stof en stoten, zonder dat er ingeboet is op de prestaties. Sterker nog: de nieuwe range Tile-producten zijn krachtiger dan ooit. Ze hebben een groter bereik en meer volume. Super praktisch als je ze kwijt bent, dus! De beste upgrade zit hem echter in het feit dat je de batterij zelf kunt vervangen, als dat nodig is. Dat gaat een beetje ten koste van de waterdichtheid van de Tiles, maar het is natuurlijk een stuk beter om na een jaar de batterij te vervangen in plaats van de hele gadget.

Tile Premium

Een coole toevoeging aan de Tile keyfinder is de abonnementenservice Tile Premium. Deze dienst kost 3 dollar per maand (of 30 dollar per jaar). Door lid te worden van deze dienst krijg je bijvoorbeeld een seintje wanneer jij en je tracker te ver van elkaar verwijderd zijn. Als je je portemonnee thuis hebt laten liggen, bijvoorbeeld. Deze diensten zijn pas nieuw en werken dan ook niet altijd even vlekkeloos. Soms kreeg ik pas bij thuiskomt een berichtje van de Tile App, wat natuurlijk niet zo handig is. Andere functies zijn een verlengde garantieperiode (3 jaar) een jaarlijks gratis batterij ter vervanging, gratis support van de technische dienst, locatiegeschiedenis en de mogelijkheid om je Tile te delen met een onbeperkt aantal mensen. Dat delen is trouwens best handig. Mijn vrouw en ik hebben allebei een Tile bij ons, die gedeeld is met de ander. Zo kunnen we ook elkaars spullen terugvinden 🙂


Recensie over Tile Pro

CooleSuggesties topper

De Tile Pro is een echte krachtpatser aan je sleutelbos. Het is een relatief fors apparaat, wat het een grote sleutelhanger maakt, maar gelukkig kun je ook kiezen voor de smallere Tile Mate. Het bereik van de Pro is geweldig, en hij maakt ook een mooie hoeveelheid geluid. De nieuwe batterijklep is een geweldige toevoeging en eerlijk gezegd ook een gemiste kans bij de originele uitvoering. Niet alleen bij verlies is de Tile praktisch, ook bij eventuele diefstal van je tas kan hij uitkomst bieden!

Score: 9


Informatie

Tile Pro, Tile
Meer weten?
Prijs: 35 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.