logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Real Blue TWS 2 draadloze oordopjes


Teufel heeft er een handje van om zijn producten continu te blijven verbeteren. En dat is een heel goede zaak, want waarom zou je niet luisteren naar je gebruikers en ze verwennen met de nieuwste technieken? De Teufel Real Blue TWS 2 hebben dan ook heel wat voor je in petto, hoewel je dat in eerste instantie niet zou zeggen. De true wireless oordopjes lijken namelijk sterk op hun voorganger!

Vormgeving

Toen ik de oordopjes in het wit zag, moest ik toch wel meteen aan de Stormtroopers van Star Wars denken. De strakke, moderne vormgeving doet heel erg denken aan de styling van Star Wars, en de mat-witte case en dopjes zouden echt niet misstaan in het uniform van de Empire. Ik geef maar een tip, Teufel… stuur eens een mailtje naar Lucasfilm! De case ziet er vrij standaard uit, met een USB-C opening aan de achterkant voor het opladen, een stevige deksel en een tof lampje aan de voorkant, die in verschillend niveaus kan laten zien hoeveel energie ze nog hebben. De dopjes zelf zijn vrij fors en steken behoorlijk uit. Daar ben ikzelf niet zo van gecharmeerd, maar je merkt er als drager niets van. Ze zijn rond en cilindrisch van vorm, met een aanraakgevoelig deel en het kenmerkende T-logo op de uiteindes.

Nieuwe app

Hoewel je de oortjes kunt bedienen met een knop in de oortjes zelf (waarmee je ook de anc en de transparantiemodus kunt activeren, of je slimme spraakassistent kunt wakkerschudden), is de grootste noviteit voor deze oortjes wel de nieuwe app, waarmee je ook dezelfde modi kunt activeren en instellen, maar ook de equalizerinstelling kunt aanpassen. De app is beschikbaar voor Android en IOS en is echt een fantastische toevoeging voor de oordopjes. Het volume kun je niet regelen via de oortjes zelf, dat is nog altijd wel een minpuntje.

Specificaties

De Teufel Real Blue TWS 2 beschikt over een grote 12mm driver met een aanzienlijk geluidsbereik van hoog tot laag. Het heeft een helder en breed bereik, die wel een beetje vlak en mat klinkt: sommige luisteraars prefereren liever een wat ruimtelijker geluid, anderen juist een strakker. Die laatste groep komt met de Real Blue TWS 2 helemaal aan zijn trekken. Qua codecs worden aac en sbc codecs beschikbaar, ldac en aptx worden niet ondersteund. Zonder ruisonderdrukking gaan de oordopjes ongeveer 8 uur mee, met ruisonderdrukking ingeschakeld blijven ze rond de 6 uur actief. In de opbergcassette kun je ze nog eens twee keer volledig opladen en kun je in totaal 25 of 18 uur vooruit voor je een kabel moet zoeken.


Recensie over Teufel Real Blue TWS 2

Dat Teufel keer op keer een goede prijs-kwaliteitverhouding neerzet, laten ze ook weer zien met de draadloze oordopjes van de Teufel Real Blue TWS 2. Ze zijn misschien wat fors, maar laten zich daardoor wel makkelijk bedienen. En het formaat geef in ieder geval genoeg ruimte voor het speakertje, dat goed van zich laat gelden. Zoals je ook van Teufel gewend bent, zit er een stevige bas in – zonder baszwaar te zijn overigens. Met de Teufel Headphones-app kun je de equaliserinstellingen aanpassen en bedienen, maar het gros van de functies uit de app zijn ook beschikbaar via de aanraakbediening. De accuduur is goed, maar niet opvallend. Door het vlakke geluid klinkt hij misschien niet zo ruimtelijk als concurrenten, maar dat is een kwestie van smaak. Een prima allrounder met praktische functies, die vooral bij wat hogere volumes tot zijn recht komt, bij lagere volumes presteren ze niet zo briljant.

Score: 7


Informatie

Teufel Real Blue TWS 2
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 149 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.