logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel Airy 2 bluetooth koptelefoon

In 2017 introduceerde Teufel de Airy koptelefoon: een trendy, lichte koptelefoon om overal mee naartoe te nemen. Nu, bijna een jaar later, komt diens opvolger. De Teufel Airy 2 heeft een paar nieuwe features en kenmerken. Zo zijn bijvoorbeeld de accuduur en het bluetooth bereik verbeterd. Maar als je de eerste Airy niet kent, is dat ook niet zo belangrijk. Belangrijker is: wat haal je met de Teufel Airy 2 in huis?

Compacte koptelefoon

Allereerst: de Teufel Airy 2 is gemaakt om mee te nemen als je op pad gaat. Het is een compacte on-ear koptelefoon die je bovendien kunt inklappen. De accu gaat zo’n 30 uur mee, wat natuurlijk bizar veel is voor zo’n lichtgewicht headset. De oorschelpen kun je inklappen, zodat het pakketje nog iets kleiner wordt. De oorschelpen kun je niet kantelen, er is wel een draagzak meegeleverd. Bovendien kun je de Airy 2 helemaal naar smaak aanpassen, dankzij een set gekleurde ringen die je om de oorschelpen kunt doen. Wil je andere kleuren? Dan zijn er nog extra kleuren beschikbaar.

Comfort

Dankzij het lichte gewicht van de koptelefoon zou je bijna vergeten dat je ‘m op hebt. Toch merk je dat zeker wel. De zachte bekleding van de oorschelpen duwen zich namelijk stevig op je oren en klemmen zich daar goed vast. VOor mensen met een wat groter hoofd (zoals ondergetekende) is de Teufel Airy 2 wat aan de korte kant: de oorschelpen zitten dan net niet lekker op het midden van je oor. Brildragers hoeven zich overigens niet druk te maken om het vastklemmen: ze duwen ook weer niet zó stevig op je oren dat de brilpoten in het gedrang komen.

Bediening

Het was even zoeken naar de bedieningselementen op de koptelefoon, e zijn namelijk heel subtiel verwerkt op de rechter oorschelp van deze headset! Met een langere druk op de Afspelen/Pauzeknop kun je de koptelefoon inschakelen of weer uitschakelen. Een korte druk op de knop start het afspelen of pauzeert het spelen. Onderaan het bedieningselement vind je knoppen voor het vooruit of achteruit spoelen van de nummers of het skippen naar een volgend/vorig nummer. Het volume regel je me een felrood draaiwiel. Lekker oldschool, maar dankzij het tastbare element erg prettig. Er is ook gedacht aan de moderne techniek: met de ingebouwde microfoon kun je opdrachten geven aan Google Assistant of Siri op je smartphone of tablet. Die kan dus vaak gewoon in je tas blijven zitten!

Geluidskwaliteit

Het allerbelangrijkste bij een koptelefoon is natuurlijk de geluidskwaliteit. Die is dik in orde, zoals je van Teufel wel kunt verwachten. De koptelefoon levert een vol geluid, waarbij zowel de bas als de middentonen goed aan bod komen. Omdat de on-ear koptelefoon redelijk op je oren klemt, wordt het omgevingsgeluid best flink gefilterd. Het zondert je niet af, maar dempt de omgevingsgeluiden wel flink. De 40-mm drivers leveren het volle geluid, dat je makkelijk en eenvoudig kunt instellen.


Recensie over Teufel Airy 2

CooleSuggesties topper

De Teufel Airy 2 is een meer dan degelijke koptelefoon. Ja, hij is praktisch mee te nemen, goed schoon te houden en kan een val weerstaan van zo’n 1,5 meter. Geweldig, voor wanneer je de koptelefoon mee op pad neemt. Maar hij levert ook een mooi en vol geluid, is comfortabel te dragen en wordt geleverd met een aantal coole extra’s, zoals een 3,5mm audiokabel, een draagtas én gekleurde ringen, zodat je de headset naar smaak en wens kunt aanpassen.

Score: 9


Informatie

Teufel Airy 2, Teufel
Meer weten?
Prijs: 149.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.