logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Teufel 3sixty radio


Hoe luister jij tegenwoordig naar je radio? Stream je, luister je naar internetzenders, Spotify of Deezer, luister je naar mp3’s op je smartphone, cd’s uit je verzameling of luister je nog echt naar de radio via fm of DAB+? De mogelijkheden om naar muziek te luisteren zijn tegenwoordig zo uitgebreid dat je echt alle kanten op kunt. Het is dan ook niet zo vreemd dat radio’s aan die wensen voldoen, zoals de Teufel 3sixty radio. Die heeft alle bovengenoemde mogelijkheden – inclusief de mogelijkheid om direct muziek vanaf Spotify te streamen.

Alle kanten op

Met de Teufel 3Sixty kun je naar gewoon radio luisteren, waarbij je de keuze hebt uit fm of DAB+. Een kwestie van de antenne uitschuiven, even richten en de zenders zoeken. Maar je kunt ook muziekzenders luisteren vanaf het internet – dan heb je pas mega-veel keuze! Het instellen van de wifi is dan wel even een dingetje, maar gelukkig kun je daarbij gebruik maken van de WPS-functie van je router, zodat je die hele wifi-code niet hoeft in te voeren via het draaiwiel van de radio. Als je verbinding hebt gemaakt met de wifi, kun je niet alleen luisteren naar internetradio, maar ook gebruik maken van je Spotify-account en muziek afspelen die op een netwerkschijf staan opgeslagen. Super handig! Alsof dat niet genoeg is heb je ook de mogelijkheid om via bluetooth verbinding te maken met je smartphone of tablet en verbinding maken met externe apparaten via een AUX-kabel. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld je computer, console of zelfs televisie wil aansluiten voor beter geluid.

Knoppen

Als je naar de Teufel 3Sixty radio kijkt, zie je eigenlijk best een standaard apparaat. Zo’n radio zou je vader ook in de schuur kunnen hebben staan. Hij ziet er wat log uit, op korte pootjes en met twee grote draaiknoppen aan de voorkant. De tiptoetsen onder die draaiknoppen en het grote lcd-scherm laten je echter zien dat je niet te maken hebt met zo’n oud bakbeest, maar met een high-tech stuk micro-elektronica. Als je ‘m aanzet hoor je dat ook wel meteen: het volle heldere geluid klinkt uit de speaker, die alle kanten op gaat – dat is een nieuwe techniek waar Teufel (terecht) trots op is, want zo kun je overal genieten van de muziek. De speakers zitten boven in de radio verwerkt, achter een stoffen afwerking. Dat had van mij wel anders gemogen, het zwarte stof is namelijk best besmettelijk voor stof en viezigheid. Aan de onderkant vind je de uitgang voor de basspeaker, die zijn zware tonen naar de tafel stuurt. Het resultaat is een vol geluid met heldere boventonen en een mooie bas.


Recensie over Teufen 3Sixty radio

CooleSuggesties topper

Een compacte radio met een vol geluid en ontzettend veel mogelijkheden – dat is de 3Sixty in een notendop. De geluidskwaliteit is voor zo’n radio erg goed, maar vooral de veelzijdigheid aan opties maken hem opmerkelijk. De stoffen bovenkant is een minpuntje, het bedieningsgemak is een groot pluspunt. Dit is echt een radio waarbij je de handleiding niet eens hoeft te lezen om hem te gebruiken, hoewel je dan een paar geweldige functies mist … zo kun je de radio zelfs gebruiken als powerbank!

Score: 9


Informatie

Informatie

Teufel 3Sixty, Teufel
Meer weten?
Prijs: 279 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.