logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Tefal 5 second chopper hakmolen

Je hebt hem vast al in een foldertje zien staan: de nieuwe hakmolen van Tefal. Het apparaat ziet er bekend en vertrouwd uit, maar heeft een nieuwe twist. Een trekkoord! Dat deed me meteen denken aan mijn jeugd, toen mijn ouders zo’n grasmaaier op benzine hadden. Dat ding moest je, net als een motorboot, aantrekken met een touwtje. Niet dat dat heel makkelijk ging – mijn vader had niet bepaald zin om dat motortje goed te onderhouden – waardoor we vaak aan dat ding stonden te sjorren en te hengsten dat het een lieve lust was. Gelukkig is dat bij de Tefal Hakmolen wel anders.

Twee messen en een touwtje

In het hakmolentje van de Tefal hakmolen zie je twee vlijmscherpe mesjes, met zowel aan de bovenkant als de onderkant een zwart driehoekig balkje. Die zwarte kunststof balkjes zorgen ervoor dat alle ingrediënten naar boven worden geduwd of juist weer naar onder gedaan worden. De twee mesjes zelf kunnen draaien om hun as. komen ze even wat scherpers tegen, dan kunnen ze er wat langer over doen tot ze weer vooruit schieten. Het draaien van de mesjes doe je met het trekkoord, dat aan een groot handvat zit. Met een paar trekken (2 keer voor grof, 4 keer voor medium en zo’n 6 keer voor fijn, tenminste… in ons geval van aardappelen en uien) hak je alles in een mum van tijd fijn. Daar kun je geen snijplank voor tevoorschijn halen!

Praktische bak

Ook de doorzichtige hakbak van de Tefal 5 second chopper heeft een praktisch nut. Aan de zijkant van de bak vind je namelijk opstaande randjes, waar de levensmiddelen tegen botsen zodat ze weer naar het midden gestuwd worden. Het is vooral het praktische ontwerp van deze randen en de driehoekige dwarsbalkjes dat de inhoud van de Tefal hakmolen zoel en efficiënt worden versnipperd. Zonder motor, zonder veel herrie en zonder veel tijdverlies.


Ga direct naar 5-second chopper op BOL.com.

Recensie over 5-second chopper

De Tefal 5 second chopper is een geval apart. Hij snijd alles in een mum van tijd fijn, maar let wel even op wat je er in stopt – met harde elementen is hij niet blij. Dankzij het trekkoord heb je weinig inspanning nodig om alles fijn te hakken, maar dat snelle snijwerk heeft een paar kleine kanttekeningen. Ten eerste zorgen de opstaande randjes ervoor dat je het fijngehakte spul er niet zo makkelijk uitkrijgt. Daar moet wel een spatel bij te pas komen. De bak en het mesje kunnen in de vaatwasser, maar het deksel? Die mag je alleen met een vochtig doekje schoonmaken. Anders wordt het touw nat! Logisch, maar wenselijk? Minder… ik zou liever zien dat er een soort makkelijk afneembare onderdeksel op zat, die je wel kunt afwassen. Maar dat geeft weer ruimte voor verbetering.

Score: 7


Informatie

5-second chopper
Adviesprijs: 23.99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.