Gadget review: Stiga VS 100e accu bladzuiger


De blaadjes gaan weer vallen! Dat betekent natte paden, gladde bladeren, rotzooi en een minder fraai uitzicht vanuit je huis. Hoe je dat makkelijk kunt fixen? Nou: met een bladzuiger, bijvoorbeeld! Die helpt je om de bladeren netjes op te ruimen. Wij probeerden de Stiga VS 100e accu bladzuiger.

stiga VS 100e Kit

Draadloos gemak

Laten we bij het begin beginnen: de Stiga VS 100e kit is een accu bladzuiger. Geen gedoe dus met kabels en verlengsnoeren, simpelweg zorgen dat de accu’s zijn opgeladen, vastklikken en gaan met die banaan! Dat opladen moet je trouwens regelmatig doen. Een accu blijft het langst goed als hij niet onder de 30% energieniveau komt (helemaal leeg raken is echt funest voor een accu). Let daarbij ook op de temperatuur. Wordt het buiten kouder, dan is het beter om de accu’s binnen te bewaren op een acceptabele temperatuur. Houd ze bovendien droog! De Stiga VS 100e werkt op twee accu’s van Stiga’s 20V ePower accusysteem. Heb je meer draadloze apparaten van Stiga, dan zijn de accu’s onderling uitwisselbaar.

Blazen of zuigen

Het is prettig om te weten dat je met de Stiga VS 100e twee mogelijkheden hebt: je kunt al het groen opzuigen en opvangen in een zak, maar je kunt ook alles wegblazen naar een andere plek. Voor beide opties is wat te zeggen. Bladeren leveren namelijk een beschermlaag voor de planten in de winter: ze isoleren als geen ander en zorgen daarmee voor een minimalisering van de vorstschade. Bovendien leveren de dode bladeren voeding voor de planten, omdat ze door verschillende bacteriën en insecten worden versnipperd en worden omgezet tot mest. Bladeren opvangen en weggooien in de kliko is dan ook niet direct de beste manier om je te ontdoen van de bladeren.

Snipperen

Gelukkig is daar ook aan gedacht en beschikt de Stiga VS 100e over een ingebouwde versnipperaar! Daarmee lever je de bladeren terug aan de natuur, maar zorg je ook dat het er allemaal netjes en verzorgd uitziet. Toegegeven: je levert in op de isolerende werking, maar je kunt niet alles hebben 😉 Een tip is dan ook om de bladeren eerst naar een plekje in de tuin te blazen, om ze aldaar te versnipperen boven de planten zelf. Een andere optie is om te versnipperde bladeren op te vangen in de 45 liter grote zak, maar die moet je vervolgens weer legen en schoonmaken. Het kan ook, de keuze is aan jou. De zak is overigens makkelijk los te maken en te wassen.

Vormgeving

De Stiga bladblazer zelf is compact vormgegeven. Er is goed gekeken naar de ergonomie. Het handvat ligt goed in de hand en is afgewerkt met een soft-grip coating. De buis kun je in twee delen van de voorkant afklikken, zodat je hem wat compacter kunt opbergen. Op het voorste deel vind je bovendien twee wieltjes, zodat je de zuigmond net boven de grond kunt laten zweven voor een maximaal resultaat. (en met droge bladeren werkt het nog fijner, natuurlijk!) Om het dragen wat makkelijker en comfortabeler te maken, kun je bovendien een schouderriem vastklikken aan de bovenzijde van de bladblazer, zodat je hem om je schouder kunt dragen. De opvangzak is makkelijk los te klikken. De bediening is heel eenvoudig, met een paar knoppen kun je blazen of zuigen, versnipperen of niet. Je kunt zelfs het vermogen van de luchtsnelheid aanpassen op je klus!


Ga direct naar Stiga VS 100e Kit op BOL.com.

Recensie over Stiga VS 100e Kit

Kijk jij al op tegen de aankomende herfstperiode, met al dat vallende bladwerk en viezigheid? Met een bladzuiger heb je die blaadjes zo opgeruimd, zonder dat je moet lopen sjouwen met emmers, bezems, handvegers en blikken. Even de bladzuiger erbij, over de blaadjes heengaan en alles is weer schoon. Geef de bladeren in gesnipperde vorm terug aan de natuur of gooi ze bij het GFT, dat is helemaal aan jou. De Stiga VS 100e kit is prettig en eenvoudig in gebruik, ergonomisch vormgegeven en geeft genoeg power om je tuin voor én achter schoon te houden. Aan alle mogelijke vormen van comfort is gedacht, van een prettige handgreep tot een schouderband en wieltjes op de voorzijde van het apparaat. Een kind kan de was doen (en die vinden het nog vast stoer om te doen ook!)

Score: 8


Informatie

Stiga VS 100e Kit, Stiga
Meer weten? Stiga VS 100e Kit
Prijs: 239 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.