logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Speedlink Gravity Carbon 2.1


Maak je op het gebied van geluid van je computer gebruik van de ingebouwde speakers van je monitor? Dan kun je wel wat extra power gebruiken! Het gros van de ingebouwde speakers (uitzonderingen daargelaten) zijn namelijk erbarmelijk slecht. Wil je niet meteen naar hifi-kwaliteit en heb je niet de behoefte om de hele straat te voorzien van muziek? Dan kan ik je echt de Speedlink GRAVITY CARBON 2.1 speakers aanraden.

De Speedlink Gravity Carbon 2.1

Deze set is een echte 2.1 speakerset. Dat houdt in dat je twee losse speakers hebt en een grotere basspeaker. Die grote speaker is het ‘brein’ van de hele set. Daar komt de stroom binnen, regel je het volume en koppel je de twee losse speakers met een standaard tulpstekker. Alle stekkers zitten gegoten in het systeem zelf – breekt je kabel door onzorgvuldig gebruik, dan heb je een uitdaging. Minpuntje daarbij vind ik persoonlijk dat alle kabels en stekkers aan de zijkant van de subwoofer zitten. Ik had ze liever aan de achterkant gezien. Dat ziet er ook wat strakker uit. Naast de koppeling met je favoriete audio-ingang is het ook mogelijk muziek af te spelen vanaf een bluetooth-apparaat én kun je een extern apparaat aansluiten via twee tulpstekkers of een 3,5mm jack stekker.

Afstandsbediening

Ik ben erg te spreken over de ‘afstandsbediening’ die wordt geleverd met de speakerset. Het is een bedrade afstandsbediening voor de Speedlink Gravity Carbon 2.1, maar die doet precies wat je er van verwacht. Je hebt daarmee een mooie ronde draaiknop voor het instellen van het volume. Bovendien kun je in deze knop ook een koptelefoon steken voor een privéconcert of waardoor je een film in alle rust kunt kijken. Een andere 3,5mm ingang is bedoeld voor een extra apparaat, zoals een mp3-speler zonder bluetooth.

Bouw van de speakers

Een minpuntje is de bouw van de speakers. Deze zijn gemaakt van kunststof en niet van hout. Echte geluidspuristen haken hier wellicht al af, maar ik moet zeggen dat de kwaliteit helemaal niet slecht is. De speakers zijn namelijk uit één deel gegoten, waardoor je nagenoeg geen resonantie of trillers hebt. Enkel het kenmerkende geluid van een houten speaker ontbreekt. Als bijkomend voordeel zijn de twee kleine speakers verbazend licht. Bovendien zien de speakers er stoer uit, met de Carbonfiber-afwerking en twee uitgesproken speakers aan de voorkant, waarvan er een bovendien voorzien is van een rode achtergrond. De basspeaker is overigens wel van hout gemaakt en afgewerkt met hetzelfde kunststof. Het geluid is netjes en aangenaam om naar te luisteren. Het middenbereik is goed vertegenwoordigd, de basspeaker overheerst niet. Aandachtspunt: zet de speaker niet vol open. Als je in de buurt komt van het piekvermogen van 120 Watt is het geluid niet meer aangenaam om naar te luisteren. Blijf je een stuk daar onder (en dan heb je nog klagende buren, geloof me), is er niets aan de hand en heb je dat prettige geluid.

Recensie over Speedlink Gravity Carbon 2.1

De Gravity Carbon 2.1 maakt stiekem best wel indruk. Zeker gezien zijn prijskaartje van nog geen 80 euro. Daarmee heb je best wel een indrukwekkende speakerset in huis! Het geluid is namelijk dik in orde, evenals de bouw van de speakers. Ze zijn netjes afgewerkt en je zult veel plezier hebben van de bedrade afstandsbediening. Die blijft met zijn rubber voetje netjes op zijn plek liggen. Je kunt eenvoudig een koptelefoon aansluiten en dankzij de bluetooth verbindingsmogelijkheid is het een geweldige set voor in de huiskamer of op de studentenkamer.

Door: CooleSuggesties
Score: Speedlink Gravity Carbon 2.1 krijgt 8 van de 10 punten.

Ga direct naar Speedlink Gravity Carbon 2.1 op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Informatie

Speedlink Gravity Carbon 2.1, Speedlink Klik hier voor de Prijs: 65.95 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.