logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Sennheiser HD 4.50 BTNC koptelefoon


Sennheiser HD 4.50 BTNC koptelefoonDe Sennheiser HD 4.50 BTNC valt op een paar fronten op. Ten eerste is de prijs voor een noise-canceling koptelefoon zeker acceptabel. Hij is niet één van de goedkoopsten, maar voor een koptelefoon onder de 200 euro is het zeker een acceptabele middenklasser. Ten tweede is hij overduidelijk ontworpen voor de reiziger. De koptelefoon is in te klappen tot een mooi compact formaat, die in de meegeleverde draagzak een mooi compact pakketje oplevert. Dat is best opmerkelijk, aangezien de over-ear oorschelpen flinke kussentjes hebben.

Ontwerp

Het ontwerp van de Sennheiser HD 4.50 BTNC (BlueToothNoiseCanceling) is strak en sober. Zelfs de kussentjes zien er strakgespannen uit, maar ook de hoofdband is met zijn afgeronde hoeken erg gelikt. Er zit ook een redelijke spanning op die hoofdband, zodat de oorschelpen zich stevig op je oren klemmen. Dat zorgt op den duur voor wat zweterige plekken, waardoor de koptelefoon niet geschikt is voor heel langdurig gebruik. Ook de harde hoofdband nodigt daar niet toe uit. Wel praktisch zijn de vele bedieningsknoppen op de oorschelp, van het bedienen van de noise-canceling tot het maken van telefoontjes en het bedienen van het geluidsvolume, het kiezen van een vorig of volgend nummer en zelfs voor-of achteruitspoelen in een nummer. Allemaal netjes en degelijk, maar niet erg flashy. Dat is misschien ook wel de tendens van deze koptelefoon: degelijk en tijdloos.

Sennheiser HD 4.50 BTNC koptelefoonGeluid

Naast het draagcomfort is de muziekbeleving natuurlijk een essentieel onderdeel bij koptelefoons. De verwachten bij deze Sennheiser waren eerlijk gezegd best hooggespannen – het merk staat toch bekend om zijn voorliefde voor het geluid. En dat viel me toch wat tegen. Niet dat je een slecht geluid zult treffen – zeker niet – maar ik miste een beetje de helderheid in het geluid. Het klink klonk wat vlak, hoewel er geen gaten leken te zitten in het volledige bereik. De bas was duidelijk aanwezig, hoewel misschien iets té aanwezig door het ontbreken van die heldere tonen.

Geluidsdicht

Wat de Sennheiser HD 4.50 BTNC wel zonder problemen oplevert is een storingsvrij muziekmoment. Als je de koptelefoon opzet merk je al meteen dat het geluid flink gedempt wordt – de oorschelpen isoleren een bizar groot deel van het omgevingsgeluid. Als je daarnaast de noise canceling activeert, is het slechts jij en je muziek. En dat is bijzonder prettig in rumoerige omgevingen!

Conclusie over Sennheiser HD 4.50 BTNC

Een degelijke en strak uitgevoerde koptelefoon voor reizigers die zich regelmatig begeven in omgevingen die wat rumoerig zijn. Ik kan me voorstellen dat voor het werken in een trein een koptelefoon als deze briljant is – even afsluiten van het geklets en het rumoer. Voor langere settings en het luisteren van alle tonen van de muziek is deze koptelefoon helaas minder geschikt.

Door:
Score: Sennheiser HD 4.50 BTNC krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Sennheiser HD 4.50 BTNC koptelefoon, Sennheiser
Klik hier voor de
Prijs: 199,- euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.