logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Sandisk iXpand Flash Drive


Fotografeer je veel op je smartphone? Dan loop je vast tegen een aantal problemen aan, zoals: hoe krijg je jouw foto’s op je computer om ze af te drukken of te bewerken? En: wat doe je als het geheugen van je smartphone vol is? Wat gebeurt er als je telefoon stuk gaat, gestolen wordt of wanneer je overstapt naar een ander toestel? Sandisk komt met een geweldige oplossing: de Sandisk iXpand Flash Drive.

Nieuwe versie

Misschien ken je mijn eerdere recensie al van de Sandisk iXpand Drive: een redelijk grote USB-stick die je zowel in de computer als in je iPhone of iPad kon gebruiken. Welnu: dit concept is verder ontwikkeld en verbeterd aan alle kanten. Ik ben dan ook heel blij dat ik hem nogmaals mag proberen, want het is echt een prettig middel om je computer met je Apple device te combineren. Spoiler alert: de nieuwe Sandisk iXpand Drive is kleiner, sneller en veelzijdiger dan zijn grote broer.

Backup je iPhone in een handomdraai

Waar de Sandisk iXpand Flash Drive perfect voor geschikt is, is het maken van een back-up. Installeer de iXpand drive op je iPhone of iPad, plug de iXpand Flash Drive in je device en je bent eigenlijk al klaar. Afhankelijk van de opslagcapaciteit van de iXpand Drive kun je 32 tot maar liefst 128GB aan opslag kwijt op de kleine stick. Zo kun je onderweg makkelijk een reservekopie maken van je foto’s, contactpersonen en je social media. Super handig. Indien gewenst kun je ook een beveiliging toevoegen met de SanDiskSecureAccess Vault. Bovendien worden deze afbeeldingen en informatie gewoon opgeslagen op de stick, zodat je ze super makkelijk kunt overzetten op je computer. De ene kant van de iXpand Drive beschikt namelijk over een Lightning-adapter, de andere kant is een gewone USB-plug! Zo is het een perfecte manier om bijvoorbeeld je vakantiefoto’s naar je computer te kopiëren en ze te verwerken tot fotoboek, canvas, poster of voor op je blog.

Kopiëren en delen

Maar wacht… daar kun je meer mee doen. En dat klopt. Je kunt ook bestanden overzetten van je computer naar je iPhone/iPad – en andersom. Muziek, video’s, ebooks, pdf’s… het is normaal gesproken best een gedoe om ze op je Apple apparaat te krijgen, maar dankzij deze koppeling is het ineens een stuk eenvoudiger. Kopieer de bestanden op de stick en ga in de app naar de functie Copy Files om ze naar je iPhone of iPad te kopiëren. Lekker eenvoudig en direct, zonder gedoe met cloud services en lastige stappen.

Naast een versie voor de iPhone is er ook een versie met een USB-C connector voor Android smartphones!

Ga direct naar Sandisk iXpand Drive op BOL.com.


Recensie over Sandisk iXpand Drive

Zoek je een manier om snel een back-up te maken van je iPhone of iPad of een manier om bestanden te delen tussen je computer en je smartphone? Aarzel dan niet en haal deze stick in huis! Hij werkt snel en efficient, maar heeft nog wel een paar verbeterpunten. Een daarvan is de vorm: die is wat vreemd en overbodig gekromd, als je het mij vraagt. Er komt best een spanning op de kromming te staan als je een dikker hoesje hebt, en dat is jammer. Ook is het minder makkelijk meenemen dan wanneer hij recht zou zijn.

Score: 8


Informatie

Sandisk iXpand Flash Drive, Sandisk
Meer weten?
Prijs: 40 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.