logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: SanDisk iXpand Base 32GB


Ken je de SanDisk iXpand nog? Dat is een USB-stick met een Lightning-aansluiting, die je op je iPad of iPhone kunt aansluiten. Met de speciale Sandisk iXpand app wordt dan automatisch een back-up gemaakt van bepaalde gegevens van je smartdevice. Superhandig, toch? Daarna kun je de gegevens namelijk van je tablet of smartphone verwijderen, zodat je meer ruimte vrij houdt. En je kunt de USB-stick in je computer steken, zodat je de gegevens in een handomdraai vanaf je Apple-device kunt overzetten naar je computer. Maar het kan makkelijker, natuurlijk. Want je moet er wel aan denken, om de iXpand stick te gebruiken. Wat dacht je van de mogelijkheid om een backup te maken tijdens het opladen? Maak dan kennis met de SanDisk iXpand Base!

Netjes geordend

Het voordeel van de SanDisk iXpand Base is wel dat je een vast plekje hebt om je iPhone op te laden. Het werkt heel eenvoudig. Je zet de Base op je tafel of een kastje. De rubber onderkant en bovenkant zorgt voor een stabiel systeem, waar je telefoon netjes op blijft liggen. Je sluit de oplaadadapter aan op de onderkant van de iXpand Base, en vanuit de Base loopt er weer een Lightning-kabel waarop je je iPhone kunt aansluiten. De gegevens worden overigens niet in een intern geheugen opgeslagen van de Base, maar op een heel normaal SD geheugenkaartje. Die kun je in de meeste computers zo kwijt, wat de gegevens-overdacht ook weer vermakkelijkt.

iPhone only

Let wel: omdat de SanDisk iXpand Base niet al te groot is, is hij niet erg geschikt voor een iPad – zelfs een iPad mini is wat aan de grote kant om op de Base te leggen. Je kunt er dus echt enkel een iPhone opleggen, maar die wordt dan ook weer heel netjes gebackuppt. En opgeladen. Bovendien heb je meteen een goede plek om je smartphone neer te leggen, zodat je hem niet zo snel moet zoeken als je ’s ochtends wakker wordt. Handig, toch?

Conclusie over SanDisk iXpand Base

Dankzij de Sandisk iXpand Base hoef je nooit meer na te denken over het maken van een backup van je gegevens op je smartphone. Ook hoef je niet te betalen voor dure cloud-opslag. Handig is het basisstation waar je jouw smartphone op kunt neerleggen. Jammer is de werking met een SD-kaartje – dat maakt het een stukje minder praktisch om de gegevens over te zetten naar je computer. Bovendien zit het SD-kaartje iets te diep in de Base verwerkt, waardoor hij niet zo makkelijk te verwisselen is. Het oplaadstation is wel netjes afgewerkt, ziet er strak uit en is een praktisch bewaarpunt voor je telefoon.

Door: CooleSuggesties
Score: SanDisk iXpand Base krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

iXpand base, Sandisk
Klik hier voor de website
Prijs: vanaf 59.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.