Gadget recensie: Sandberg Derecho koptelefoon


sandberg derecho headsetDe ene koptelefoon is de andere niet, dat is duidelijk. Sommigen zien er te gek uit maar leveren een flutkwaliteit aan geluid, anderen hangen binnen de kortste keren met plakband aan elkaar maar leveren juist weer een geweldig geluid. En van alles daar tussenin. De Sandberg Derecho koptelefoon steekt er binnen deze klasse echter met kop en schouders bovenuit. Mag ik vast beginnen met de prijs van iets meer dan 65 euro? Houdt dat in gedachten, dan gaan we nu van start.

Uiterlijk

Over smaak valt niet te twisten. Nou ja – je moet het eigenlijk wel altijd doen, maar weet dat er geen winnaar uit komt. Je vind iets mooi of niet. Simpel. De Samdberg Derecho ziet er bijzonder high-tech uit, met hoekige vormen en twee grote ijzeren beugels boven de flexibele hoofdband. Op de oorschelpen zie je een metalen rastertje, en er gaan blauwe ledlampen branden als je ‘m aansluit. Er is weinig subtiels aan deze headset, maar dat hoeft ook niet – je mag best zien dat er genoten wordt van een goede kwaliteit.

Aansluiten

De Sandberg Derecho is maar op 1 manier aan te sluiten: via de USB poort, op je computer of de PS4. Dankzij de ingebouwde geluidskaart in deze koptelefoon geniet je dan van een 7.1 geluidservaring. Je hoort letterlijk alles om je heen (wat tenminste is ingeprogrammeerd in het spel dat je speelt, natuurlijk). In de linker oorschelp zit bovendien een kleine microfoon ingebouwd die je met een simpele beweging tevoorschijn kunt toveren. Achter op de linker oorschelp vind je een volumeregelaar (altijd handig), een knopje voor het inschakelen van de microfoon en een knopje om de verlichting uit te schakelen. Voor als je het toch wat subtieler wil aanpakken.

Geluid

Ik heb het al even voorzichtig geopperd: de Sandbery Derecho heeft een ingebouwde geluidskaart, dat je geluid omzet naar het indrukwekkende 7.1 niveau. Dat levert een geweldig spektakel op in je oren, dat kan ik je wel vertellen. Voordeel van een ingebouwde geluidskaart is dat alles is toegespitst op dit model koptelefoon. Ze kunnen dus echt het uiterste halen uit de geleverde techniek. Als extra feature zou je nog een bass boost kunnen inschakelen, wat het geluid nog even iets extra’s geeft, maar dat is een smaakkwestie. Het geluid zelf is vol, van hoog tot mega-laag. De schelpen zijn netjes afgeschermd, zodat je omgeving vrijwel niets hoort van wat jij hoort. Praktisch!

Conclusie over Sandberg Derecho koptelefoon

We kunnen niets anders dan positief zijn over deze koptelefoon. Zeker voor dit bedrag, maar ook al was hij twee keer zo duur, dan waren we nog enthousiast. De headset had wat netter afgewerkt mogen zijn, en over de duurzaamheid kunnen we nog niet veel melden. Vooralsnog zit het in ieder geval prima in elkaar. De geluidskwaliteit is ronduit indrukwekkend binnen dit segment, de functies idem. Dankzij de grote schelpen die over het oor vallen, is ook het draagcomfort bijzonder goed.

Door:
Score: Sandberg Derecho koptelefoon krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Sandberg Derecho, Sandberg
Klik hier voor de
Prijs: 65.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s