logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Ring Spotlight Cam

Als het gaat om de veiligheid van huis en haard, kun je niet ver genoeg gaan. Nou ja – een slotgracht met krokodillen en haaien met lasers op de rug is misschien een tikje té ver, zelfs voor mijn doen, maar een veiligheid is heel belangrijk. Net als een veilig gevoel in huis. Dat wanneer je thuiskomt, de lampen aangaan in de tuin, bijvoorbeeld, zodat je nergens over hoeft te struikelen. En dat wanneer ongenodigden binnenkomen, hetzelfde gebeurt, zodat ze niet meer gehuld in de schaduw hun ding kunnen doen. Wij installeerden daarom de Ring Spotlight Cam, wat inderdaad familie is van de Ring Video Doorbell!

Ring Spotlight Cam is alles in één

Het mooie van de Ring Spotlight Cam is dat het alles in één apparaat is. Het is een bewegingsmelder, duidelijke verlichting én bewakingscamera in één slim apparaat. Daarbij heb je bovendien de keuze uit twee uitvoeringen: eentje op continu stroom, waar ik voor opteerde, of eentje met een accu en een aparte lader op zonne-energie. Erg milieubewust, maar je moet wel zo’n zonnepaneeltje kwijt kunnen. En aangezien ik al stroom had bij de voordeur was die keuze snel gemaakt. Het ophangen en aansluiten is dan ook een eitje. voor een plafondbevestiging moet je wel rekening houden met een extra beugel. Standaard is de Ring Spotlicht Cam namelijk ontworpen om aan de muur gehangen te worden. Koppel de camera aan het stroomnet, schroef hem vast… en je bent klaar voor actie.

Instellen via de app

Zodra je de Ring Spotlight Cam hebt aangesloten, koppel je hem aan jouw account via de gratis app. Een eenvoudig klusje dat je zelfs aan de straat kunt doen zonder je bezwaard te hoeven voelen. Heb je dat eenmaal gedaan, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. In ons geval kunnen we dus precies zien wie er voor de deur staat. Het is zelfs mogelijk om met die persoon te spreken. Geef het pakketje maar even af bij de buren, wij zijn boodschappen doen! Via de app kun je bovendien bewegingszones instellen. Dat is vooral handig wanneer je camera op de straat gericht is: je hoeft geen melding te ontvangen wanneer een auto passeert, toch? Het is alleen belangrijk als iemand voor de deur staat.

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid is er meer dan alleen verlichting en een goede full-HD camera met nachtzicht. Natuurlijk krijg je via de app meldingen als er iets gebeurt of waargenomen wordt. Dat is al een veilig idee. Ben je echter niet thuis en zie je toch dat er wordt ingebroken? Dan kun je gebruikmaken van de alarmfunctie. In de camera zit namelijk een 110 decibel alarm verwerkt. Als dat de dieven niet afschrikt, dan maakt het je buurman wel wakker!

Ga direct naar Ring Spotlight Cam op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Informatie

Ring Spotlight Cam, Ring Klik hier voor de Prijs: 205 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.