logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Ring Indoor Cam (generatie 2)

Ring kennen we natuurlijk allemaal van de bekende slimme deurbel, maar wij hebben inmiddels ook al een aantal batterij-camera’s getest die geschikt zijn voor buiten. De Ring Indoor Cam (gen 2) is de opvolger van de eerste binnencamera van Ring. Dit model brengt een paar verbeteringen met zich mee – en daar vertellen we je graag meer over.

Lees hier de verschillen tussen de diverse Ring Doorbell modellen.

Technisch weinig veranderd

Voor we beginnen, is het wel verstandig om te melden dat er technisch gezien weinig is veranderd tussen de twee modellen. Dat hoeft ook niet: de camera’s van de Ring toestellen zijn nog altijd dik in orde met hun 1080p HD-video. Waarom zou je daar dan flink aan gaan sleutelen? Ook heb je nog altijd twee-weg audio en kun je live meekijken wat er voor de camera gebeurt. Heb je een Ring abonnement? Dan worden de beelden opgenomen en profiteer je van een preroll-functie, waarbij je vier seconden aan voorvertoning te zien krijgt.

Vormgeving

Een bijzonder verschil tussen de Ring Indoor Camera en de Ring Outdoor Camera is wel de voet. Beide camera’s kun je namelijk neerzetten of neerhangen. Waar je echter bij de Outdoor Camera de voet los moet schroeven om hem op de achterkant vast te zetten als je hem wil ophangen, kun je bij de Ring Indoor Camera (gen 2) gebruikmaken van een balhoofd. Dat is super makkelijk! Ik kan me voorstellen dat de accu bij de outdoor camera hier een belemmering voor vormt, maar toch. Dit is wel relaxed.

Privacycover

Een andere toevoeging is de privacycover, die je voor de lens kunt schuiven. Deze opzichtige plaat draait letterlijk om de camera heen en klikt duidelijk op zijn plek. Je kunt hem (bekeken vanaf de lens) zowel naar links als naar rechts draaien. Heb je hem voor de lens gedraaid, dan hoor je een signaal en zie je ook in de app dat de privacymodus is geactiveerd. Er worden nu geen beelden of geluiden opgenomen of gedetecteerd.

Stroom

Een beperking in de plaatsing van de Indoor Camera wordt gevormd door de hang naar energie. Er zit immers geen accu in deze Ring Indoor Cam (Gen 2), waardoor je gebruik moet maken van de meegeleverde stroomadapter en USB-kabel, die je dankzij een forse voorgevormde stekker solide vaststeekt in de camera zelf. Gelukkig is de kabel lekker soepel en subtiel, zodat je hem makkelijk kunt buigen.

Ring Protect

Hoewel je zonder abonnement gebruik kunt maken van meldingen en live view, is het toch jammer als je geen gebruik kunt maken van de geavanceerde technieken die de camera bevat. Zo kun je met een Ring Protect abonnement (vanaf 3,99 euro per maand) gebruikmaken van het opnemen van bewegingsbeelden, het instellen van detectiezones en bijvoorbeeld het herkennen van het soort beweging (persoon of niet), wat de camera echt een meerwaarde geeft.

Specificaties van de Ring Indoor Cam (gen 2)

  • Cameraresolutie: 1080p HD met nachtzicht in kleur
  • Afmetingen: 4,9 x 4,9 x 9,6 cm (inclusief kogelgewrichtplaat, camerabevestiging en privacyafdekking)
  • Gezichtsveld: 143° diagonaal, 115° horizontaal, 59° verticaal
  • Wi-Fi-connectiviteit: 2,4 GHz
  • Audiospecificaties: Tweeweg audio met ruisonderdrukking
  • Stroomvoorziening: Stekkervoeding en USB-A-lichtnetadapter van 7W

Installatie en app

De installatie van de Ring Indoor Cam (gen 2) is in een piep gebeurd. Je koppelt hem makkelijk aan een optionele chime of jouw eigen netwerk en na die eerste installatie (en een firmware-update) wordt je in een paar stappen door de verschillende opties gezet, waarin je een bewegingszone en een privacyzone kunt instellen. Zo regel je zelf wat de camera opneemt. De beelden zijn fraai en helder en worden via de app snel getoond als je kiest voor de Live View. Ring blijft overigens qua resultie een beetje achter op de concurrentie, die veelal is overgestapt op 2K en soms zelfs al 4K.


Ga direct naar Ring Indoor Cam (gen 2) op BOL.com.

Recensie over Ring Indoor Cam (gen 2)

CooleSuggesties topper

De producten van Ring werken goed en betrouwbaar, daar kunnen we kort over zijn. Ze zijn eenvoudig in gebruik en het is praktisch als je meerdere producten hebt van hetzelfde merk, zodat je ook maar één app hebt om je over te buigen. De privacyfunctie is een prettige toevoeging. De schuif klikt solide voor de lens en het auditieve signaal is een prettige bevestiging van de activatie van deze modus. De Ring Indoor Cam levert dan ook precies wat je verwacht, maar het is jammer (net als bij het gros van de beveiligingscamera’s) dat je pas het maximale behaalt als je een abonnement afsluit.

Score: 9


Informatie

Ring Indoor Cam (gen 2)
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 59 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.