logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Ring Floodlight Cam Wired Pro

Ring is een van de grootste merken op dit moment als het aankomt op videodeurbellen. Niet zo vreemd, aangezien het merk al sinds 2013 in dit marktgebied actief is. Langzaam maar zeker is hun productenrange uitgebreid met camera’s voor binnen en buiten. Het gros daarvan werkt om de universele Ring accu, maar er zijn ook een paar modellen die je kunt aansluiten op het stroomnet. De Ring Floodlight Cam Wired Pro is daar één van.

ring floodlight cam pro

Buitencamera met verlichting

Eigenlijk zegt de naam al precies wat je krijgt: een Ring camera met een floodlight (een felle verlichting, die bestaat uit twee ovale lampen van maar liefst 1000 lumen helder, wit licht per lamp) die je met een kabel op het stroomnet aansluit. Dat laatste is natuurlijk even een dingetje. Want… heb je een stroompunt op de plek waar jij je camera wil aansluiten? Dan kun je de camera mooi blind monteren. Heb je dat niet? Dan zul je met een kabel naar de camera moeten. Dat is niet zo eenvoudig, zeker niet als je hem buiten wil aansluiten, hoewel je met de juiste bekabeling en een beschermende buis een heel eind komt. Het aansluiten zelf is overigens geen probleem, dat is niet veel anders dan het aansluiten van een lamp. Kabeltjes in het kroonsteentje en je bent klaar. Vanaf dat moment heb je dus geen omkijken meer naar je camera!

ring floodlight cam pro installatie

Ontwerp en functies

De Ring Floodlight Cam Wired Pro is een flink apparaat, met een aanzienlijk gewicht. Hij is 24,6 x 29,9 x 17,9 cm groot, wat best fors is. Je kunt hem kopen in wit en zwart, wat ook maar het beste past bij jouw huis. In het midden zie je een rechthoekige camera, omringd met twee ovale led-lampen. De camera heeft een kijkhoek van 140 graden en neemt zowel overdag als ’s nachts heldere Full HD-video op in kleur (in het donker alleen als de lampen aan zijn, zonder de verlichting krijg je een zwart-wit infraroodbeeld te zien). Er is zelfs een luidsprekertje aan boord, zodat jij je stem kunt laten horen via de camera en kunt communiceren met je (ongewenste) bezoeker. Het is zelfs mogelijk een ontzettend harde en schelle sirene te laten horen. Je kunt zowel de camera als de twee led-lampen instellen qua richting, zodat je precies die delen van je terrein in de gaten kunt houden die voor jou van belang zijn. De camera ziet er strak en neutraal uit. Hij zal in bijna iedere stijl een plekje vinden, of dat nu een modern ontwerp is, of juist landelijk. Het forse ontwerp van de camera dient bovendien als afschrikmiddel: die winst heb je alvast binnen.

Beweging detecteren

De Ring Floodlight Cam Wired Pro heeft een unieke en nieuwe functie: 3D motion. Deze werkt in feite als een soort radar om bewegende beelden waar te nemen. Daardoor is de camera beter in staat om te reageren op belangrijke gebeurtenissen, en niet als er een vlieg voor het beeld vliegt of er iets beweegt op televisie. Om maar twee willekeurige voorbeelden te noemen. Deze nieuwe techniek zal het aantal meldingswaarschuwingen aanzienlijk verminderen en aanscherpen. Je kunt een drempel instellen waarna de camera moet gaan opnemen. Je kunt daarbij ook aangeven dat je enkel reacties wil zien als er een persoon binnen het bereik van de camera komt. Dankzij de 3D Motion is het zelfs mogelijk om bewegingen van bovenaf te volgen, mocht je daarin geïnteresseerd zijn. Bovendien heeft de beveiligingscamera dezelfde pre-roll-functie als op de Ring Video Doorbell 4, die vier seconden aan kleurenbeelden opslaat die zijn opgenomen voordat de beweging werd gedetecteerd.

Schema

ring floodlight 3d radar

Natuurlijk is het slim om ook deze Ring camera te gebruiken in combinatie met timers en schema’s. Zo kun je instellen wanneer de schijnwerper moet aanspringen. Misschien vind je het een beetje te veel als je in het licht wordt gezet wanneer je ’s avonds thuiskomt, maar ’s nachts zullen inbrekers zich een hoedje schrikken als ze in het felle licht komen staan. Je kunt er zelfs voor kiezen om de schijnwerpers aan te laten gedurende bepaalde tijden! In de praktijk zul je de lampen willen laten aanspringen als er beweging wordt gesignaleerd. Om die goed in te stellen, kun je bewegingszones (Motion Zones) aanwijzen. Zodra daar iets gebeurt, zal de filmopname beginnen en zullen de lampen gaan branden. Door het goed instellen van een bewegingszone heb je niet het probleem dat de lampen aanspringen zodra er bijvoorbeeld een auto of fiets over straat rijdt, maar alleen als er iemand richting jouw juist loopt.

De app

Het zenuwcentrum van Ring bevind zich nog altijd in de app. Daarin kun je niet alleen je camera instellen, bewegingsgebieden aanwijzen en tijdschema’s programmeren, maar je kunt ook alle gebeurtenissen zien (mits je een abonnement hebt op Ring Protect). Je krijgt dan een tijdlijn te zien van alle gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur. Je scrollt heel eenvoudig door de dag heen. Zodra er iets is opgemerkt, zal het beeld even vertragen. Heb je geen Ring abonnement? Dan kun je de app gebruiken om live beeld te tonen. Zodra Ring beweging signaleert, zal het een melding geven op je smartphone, zodat je snel kunt overschakelen naar het livebeeld. In de app kun je ook gebruikmaken van het vogelperspectief dat Ring voor je maakt met behulp van de 3D-radar. Hier mee gebruikt Ring de satelietbeelden van jouw huis, om daar met stipjes de positie van de ‘indringer’ in te plaatsen. Een leuke gimmick!

ring floodlight cam pro app 2

Abonnement

De enige echte nadelen voor sommige gebruikers zijn het feit dat je moet betalen voor Ring Protect als je beelden wilt opslaan om ze op een later tijdstip te bekijken en toegang wilt krijgen tot de functies die we hierboven hebben genoemd. Dit kost 3 euro per maand per camera of 9,99 euro voor een onbeperkt aantal camera’s. Betaal je voor een jaar ineens, dan krijg je 2 maanden korting.


Ga direct naar Ring Floodlight Cam Wired Pro op BOL.com.

Recensie over Ring Floodlight Cam Wired Pro

De Ring Floodlight Cam Wired Pro is een degelijke en veelzijdige beveiligingscamera voor thuis. De camera neemt heldere beelden op en kan je terrein met fel licht bijlichten in geval van nood. De lampen geven 1000 lumen elk en de camera heeft een ingebouwde sirene. De nieuwe 3D radar neemt goed beweging waar en reageert vlot. Dat je een abonnement nodig hebt om de beelden op te slaan is eigenlijk standaard, maar het is wel erg jammer dat er nog geen integratie is met Google Assistent – dat is voor de Nederlandse markt een stuk toegankelijker dan het Engelstalige Amazon Alexa, die door Rings moederbedrijf is ontwikkeld. De bekabelde aansluiting zal veel huiseigenaren plezieren: je hebt geen omkijken meer naar deze camera zodra hij hangt. Houdt wel rekening met de bijkomende maandelijkse kosten. Dat, in combinatie met de aanschafprijs, is een ander minpunt van dit model.

Score: 8


Informatie

Ring Floodlight Cam Wired Pro
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 249 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.