logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Plantronics RIG 500 pro


Gamen is echt serious business – daar moet je zeker niet licht over denken. Ieder voordeeltje dat je op je tegenstanders kunt behalen is meegenomen en moet je met beide handen aangrijpen. Tenminste – zo lang je niet gaat valsspelen, natuurlijk. Dat is niet cool! Maar met de juiste apparatuur in handen en op je hoofd kun je jezelf al een kleine voorsprong gunnen. Wij doken online met een Plantronics RIG 500 Pro op onze oren.

Lichtgewicht krachtpatser

De Plantronics RIG 500 Pro kenmerkt zich door een lichtgewicht verpakking met grote drivers voor een geweldig geluid. De koptelefoon ondersteunt zelfs Dolby Atmos voor een geweldig drie-dimensionale ervaring. Daarmee hoor je dus – met een beetje oefening – waar je tegenstander zich bevind in online fps omgevingen. Dát is toch wel een duidelijk pluspunt! De lichtgewicht oorschelpen zijn geïsoleerd tegen geluiden van buitenaf, waardoor je minder ruis hebt en minder hinder ondervind van omgevingsgeluiden. De band om je hoofd is lichtgewicht en lijkt op een futuristisch exoskelet, waarin je de oorschelpen op drie niveaus in kunt klikken. Voor ieder hoofd een standje.

Het geluid van de RIG 500 Pro

Het spreekt voor zich dat de geluidskwaliteit van deze koptelefoon top-notch is. De drivers zijn 50 mm groot, wat meer dan 20% groter is dan de normale drivers in koptelefoons. Dat levert een mooi en vol geluid op. De koptelefoon zelf steek je met een 3,5mm koptelefoonplug in je controller. Op die voorgevormde stekker vind je een draaiknop, waarmee je het geluid direct kunt regelen. Een erg praktische toevoeging. Je kunt nu dus rechtstreeks het geluid aanpassen op je controller, je hoeft je handen niet eens van de joystick te halen! Aan de linkerkant van de headset vind je een flexibele microfoon, die je kunt muten door ‘m omhoog te klappen. De microfoon levert een scherp en helder geluid, wat door de tegenpartij zonder meer te verstaan is. 

Ga direct naar Plantronics RIG 500 pro op BOL.com.


Recensie over Plantronics RIG 500 pro

CooleSuggesties topper

Ben je op zoek naar een goede koptelefoon waar je lang mee kunt zitten en die een geweldig geluid levert? Dan ben je bij de RIG 500 Pro snel klaar. Die biedt namelijk alles voor een geweldige game-ervaring. Praktische features zijn de audio-dial waar je het volume mee kunt regelen, de opklapbare microfoon en het verstelbare hoofdset. De 50mm drivers doen geweldig dienst om het geluid over te brengen en met de meegeleverde unlock code voor Dolby Atmos zit je helemaal gebakken!

Score: 9


Informatie

Plantronics RIG 500 Pro, Plantronics
Meer weten?
Prijs: 79.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.