logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget recensie: Plantronics Backbeat fit 500 sport


De goede voornemens gaan weer bijna beginnen – tijd om je gear alvast klaar te leggen. En om misschien alvast te beginnen. Als het gaat om goede voornemens bestaat er immers geen ‘valse start’. Toch? Anyway: wij gingen alvast aan de slag met de Plantronics Backbeat Fit 500 Sport: een bluetooth headset van het bekende merk Plantronics, waar we al blij van worden als we ‘m uitpakken.

Stoer uiterlijk

Wat meteen opvalt aan de koptelefoon is dat het niets minder dan luxe uitstraalt. De koptelefoon voelt degelijk aan, met een mooie, matte afwerking, en een stoer high-tech uiterlijk. De vormen zijn lekker dynamisch en strak, maar dan wel met een vloeiende lijn. Echt mooi. Zelfs onze mintgroene variant (mijn vrouw is er erg blij mee 🙂 ) ziet er stoer uit. Maar met een stoer uiterlijk ben je er nog niet. Alle goede voornemens ten spijt: het gaat niet om de buitenkant, maar het innerlijk.

Vol geluid

Ook dat zit helemaal goed. De 40mm drivers van de Plantronics BackBeat Fit 500 sport zorgen voor een mooi vol geluid, hoewel het natuurlijk altijd beter kan. Voor deze klasse zit het in ieder geval goed. Je moet daarbij ook rekening houden met het feit dat deze koptelefoon niet alleen gemaakt is om muziek te luisteren: hij is gemaakt om muziek af te spelen terwijl jij je het zweet in de bilnaad laat lopen, met water gutsend over je gezicht, een natte haardos en dito baard. Dáár is deze koptelefoon voor gemaakt. Als je het iets minder enthousiast wil doen mag dat natuurlijk ook, maar vergeet niet dat deze headset bewerkt is met een P2i coating. P2i is een fabrikant van waterafstotende coatings – een soort onzichtbare beschermlaagjes. Daarmee kun je echt alles waterafstotend maken, van leer tot stof, maar deze coating wordt vooral gebruikt voor het beschermen van elektronica. De coating is beproefd en befaamd – ze gebruiken hem zelfs in het leger.

Features

Naast een coole afwerking, goed geluid en zweetbestendigheid is er meer in deze koptelefoon. De bediening bijvoorbeeld gaat gewoon via knopjes die je kunt voelen. Dat is wel zo prettig, zeker als je aan het sporten bent. En noem me old-school, maar ik ben fan van knopjes. Dikke pluspunten dus! Met de Plantronics Hub app op je smartphone of tablet kun je nog wat meer coole features activeren, zoals het finetunen van het geluid en gebruik maken van een handige ‘vind mijn headset’-functie. De accu gaat maar liefst 18 uur mee, voor je hem opnieuw moet opladen. Erg indrukwekkend! Je kunt hem natuurlijk gebruiken als draadloze assistent voor je smartphone, handsfree bellen en gebeld worden.

Conclusie over Plantronics Backbeat fit 500 sport

Zoek je een koptelefoon voor je sport-activiteiten? Dan is de Plantronics Backbeat fit 500 sport echt een goede koop. Hij is zweetbestendig, geeft een mooi geluid en zit vol pittige features. Mede dankzij de meegeleverde draagzak heeft hij een premium uitstraling, maar ook zijn looks mogen er zijn. Jammer dat het een on-ear koptelefoon is, voor brildragers is dat niet altijd fijn, maar hij is licht en klemt netjes om je oren. De hoofdband is wat kleiner dan normaal – pas hem dus op als je een wat groter hoofd hebt. De fysieke bedieningselementen zijn top, de kleurenrange is speels en een fijne afwisseling tussen het brede scala zwarttinten dat je normaliter treft.

Door:
Score: Plantronics Backbeat fit 500 sport krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Backbeat fit 500 sport, Plantroncis
Klik hier voor de
Prijs: 99.99 euro.

<--! wp:block {"ref":216944} /-->

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.