logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Philips sport headphones A7306

Sporten is niet echt mijn hobby. Ik moet er echt tijd voor vrijmaken en vooral een moment voor kiezen. En toch – als ik er eenmaal mee bezig ben, kan ik er ook in opgaan. Lekker een momentje voor jezelf, zorgen voor jezelf – zowel lichamelijk als geestelijk. Naast gewichten mag ik graag hardlopen. Niet dat ik de ambitie heb om met marathons mee te lopen, maar de conditie op peil houden is wel lekker. En… het is een mooi moment om even los te gaan met muziek. Klassiekertjes, foute rocknummers, een luisterboek of juist nieuwe muziek ontdekken.

coolesuggesties recensie philips a7306 headset 7 van 8

Goede headset is belangrijk

Daarbij ben ik best kieskeurig met waar ik mijn oortjes aan blootstel. Muziek kan je een flinke boost geven, het kan ook een irritatiefactor zijn. Net als muziek. De ene keer kan ik prima losgaan op bepaalde nummers, terwijl ze een ander moment flink op mijn zenuwen kunnen werken. Ach, ieder heeft zo zijn dingen. Een headset moet gebalanceerd zijn qua geluid. Geen bombastische lage tonen, maar vooral geen leegte op het middenbereik – wat veel koptelefoons toch lastig lijken te vinden. En ze moeten goed blijven zitten. Niets vervelender dat je telkens je oortjes een duw moet geven, omdat je het gevoel hebt dat ze je ontglippen.

Philips A7306 headset

Wij mochten onlangs de Philips A7306 ontvangen. Het paradepaardje uit Philips stal aan sportieve in-ear earbuds. En dat merk je aan alles. Het doosje is heel compleet, met drie setten oordopjes en verschillende oorhaken in neutrale, maar toch uitgesproken kleuren. De relatief forse oplaadcassette heeft een paar te gekke functies voor je in petto, maar daarover dadelijk meer. Praktische details zijn een opbergzakje en een karabijnhaak, zodat je alles kunt meenemen aan je rugzak, broekriem of waar je maar wilt. De dopjes zijn afgedicht volgens de IP57 normen, wat inhoudt dat ze stof-en waterbestendig zijn.

Pasvorm en hygiëne

Als je sport, ontkom je niet aan het nodige zweten. Maar… als je oordopjes goed afdichten, blijft dat zweet behoorlijk aan je dopjes kleven. Dat is natuurlijk niet echt hygiënisch. Gelukkig komt daar de oplaadcassette om de hoek kijken. Zodra je de dopjes opbergt om een nieuwe stoot energie te krijgen, worden ze met UV-licht schoongemaakt. Stof en fysiek vuil blijft natuurlijk gewoon actief, maar de bacteriën worden stuk voor stuk vernietigd. Een veilig idee – je stelt toch je oren bloot aan vreemde indringers!

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Philips TAA7306 true wireless earbuds is geweldig. Het is een fraai en evenwichtig geluid waar je alleen maar van kunt genieten. De vrij forse oordopjes blijven dankzij de oorhaken netjes op hun plek zitten bij het sporten, maar de geluidskwaliteit nodigt zeker uit om ze ook buiten het sporten om te gebruiken. De true wireless earbuds leveren een vol geluid, met een aangename bas, een goed middenbereik en heldere hoge tonen. Als ik ergens kritiek om zou hebben, is dat het misschien net iets té warm en vol is, dat er iets te weinig aandacht is voor die hoge, schellere tonen, maar ik heb echt niets te klagen. Van luisterboek tot pop, van film tot instrumentaal: het klinkt goed en gedegen.

Sporten maar!

Wanneer je de straat op gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je veilig blijft. Dankzij de Awareness Modus geven de microfoons alle omgevingsgeluiden aan je door, vermengd met de muziek. Je hoort dus fietsbellen, auto’s en honden (harder rennen!). Via de app (daarover dadelijk meer) kun je hem permanent activeren, via de dopjes kun je hem tijdelijk aanzetten met de Situation Awareness Modus. Een fijne functie is de ingebouwde hartslagmeter, die de gegevens via de app doorgeeft aan je smartphone en koppelt met andere sport-apps. Afhankelijk daarvan kun je een signaaltje ontvangen wanneer je bijvoorbeeld in een nieuwe hartslagzone komt, zodat jij je training daarop kunt aanpassen.

Bediening van de oordopjes

Beide dopjes van de Philips TAA7306 headset hebben een aanraakgevoelig deel, waarmee je de muziek kunt bedienen. Rik je op het rechter dopje, dan kun je de muziek pauzeren of activeren. Twee keer tikken op rechts is het volgende nummer, drie keer tikken op rechts is het vorige nummer. Met een tik op links of rechts is het aannemen van een telefoontje. Houdt hem ingedrukt om deze te weigeren of op te hangen. Twee keer tikken op links activeert de hartslagsensor. Daarna kun je deze hartslag oproepen door op links te tikken. Door langer op het linker dopje te drukken, activeer je Siri of Google assistent – wat natuurlijk een praktische functie is. Het volume regel je trouwens op je smartphone. Daar heb je bovendien een keur van mogelijkheden met de bijbehorende Philips Headphones app.

Meer functies voor je Philips True Wireless Headset

Download je de Philips Headphones app, dan krijg je tal van extra mogelijkheden ter beschikking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit vier equalizerinstellingen, die je meer bas geven, een instelling voor het luisteren naar stemmen en nog twee andere instellingen die de geluidsweergave behoorlijk aanpassen. Ik houd het liever bij de standaard, neutralere weergave, maar ik kan me voorstellen dat je een flinke bas wel prettig vind als je de beest uithangt in de sportschool. Er is ook de mogelijkheid om een eigen instelling te maken en op te slaan. Een andere mogelijkheid van de app is om de Awareness-functie te activeren en deze qua intensiteit in te stellen op vijf verschillende niveaus. Dankzij de app worden je hartslaggegevens ook opgeslagen en verwerkt in een externe app – hij werkt op de meeste sport-apps goed samen. Dat scheelt je weer een borstband of activity tracker, wat zeker als je jouw smartphone meeneemt voor je muziek een overbodige accessoire kan zijn.


Ga direct naar Philips A7306 true wireless earbuds op BOL.com.

Recensie over Philips A7306 true wireless earbuds

CooleSuggesties topper

Goede draadloze dopjes voor het sporten zijn niet altijd makkelijk te vinden. Philips tilt dit genre naar het volgende niveau met deze dopjes. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar wel één van de betere die wij hebben gezien. De dopjes zitten stabiel, je krijgt verschillende oorhaken meegeleverd in verschillende kleuren en dankzij de drie maten dopjes passen ze eigenlijk altijd wel. De hartslagmeter is een te gekke functie, die een activity tracker overbodig maakt. Het doosje, waarin je de dopjes twee keer volledig kunt opladen, zorgt ervoor dat je oortjes via UV-licht worden schoongehouden. En die geluidskwaliteit… die is gewoon geweldig! Dit zijn dopjes die je niet alleen bij het sporten, maar ook bij je dagelijkse bezigheden met plezier zult gebruiken.

Score: 9


Informatie

Philips A7306 true wireless earbuds
Adviesprijs: 169 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.