Gadget review: Philips BTB4800 bluetooth speaker, cd-speler en DAB+ radio

Inmiddels zijn we ontzettend verknocht aan onze smartphones en tablets als het aankomt op het beluisteren van muziek. Maar laten we eerlijk zijn: ik moet het eerste apparaat nog tegenkomen die een prettig geluid oplevert voor het luisteren van muziek. Je bent dus direct afhankelijk van een externe speaker als je muziek wil beluisteren of streamen… en daarmee komt meteen een nieuwe uitdaging om de hoek kijken. Want: ga je in zo’n geval voor draagbaarheid of geluidskwaliteit. En wil je misschien ook wel eens gewoon – ik weet niet… – radio luisteren? Of misschien een van die shiny schijfjes uit je collectie afspelen? Dan kom je weer in een ander segment terecht. Eentje waar de Philips BTB4800 perfect in past. Lekker retro, een tikje eigenwijs en met geluidskwaliteit vooraan.

Knop er op

Wat meteen opvalt aan deze speaker / radio / cd-speler zijn de vormgeving en de behuizing. Als eerste zie je dat de bedieningselementen niet aan de voorkant zitten, maar bovenop. Een paar toetsen en een ferme draaiknop staren je uitdagend aan. Try us! Dat maakt het al meteen een uniek model voor bijvoorbeeld op tafel of je aanrechtblad, maar wat minder interessant om in een kast te zetten. Dan wil je liever stapelen, met de knoppen aan de voorkant. Die voorkant is nu echter voorbestemd voor een groot display waarop je de info kunt waarnemen en natuurlijk de lade voor je cd’s!

Goud van hout

De behuizing is een ander element dat direct opvalt. Die is namelijk niet van kunststof of een of ander high-tech materiaal, maar gewoon van hout! Dat levert een mooi warm geluid op, zonder resonanties. Dankzij een ingebouwde equalizer kun je het geluid aanpassen van subtiel naar warm of juist met een fikse bas (die naar mijn smaak te intens is). De houten kast geeft in ieder geval een unieke sound mee aan de muziek die je afspeelt van één van de bronnen.

Veelzijdig

Want die bronnen, ook dat maakt de Philips BTB4800 wel uniek. Je kunt hem natuurlijk gebruiken als bluetooth speaker, dat is inmiddels onvermijdelijk geworden. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om naar radio te luisteren. Daarbij heb je de keuze uit DAB+ of FM, afhankelijk van de zender die je wil beluisteren (en de signaalsterkte, uiteraard). Heb je even geen zin in streamen of radio? Dan kun je er gewoon zo’n cd-dinges in schuiven. Altijd makkelijk en goed om je oude collectie af te stoffen. Wil je mp3-s afspelen zonder gebruik te maken van je collectie door hem op een USB-stick te zetten. Die kun je dan gewoon afspelen via de radio. Een andere onderkende functie is de mogelijkheid om een 3,5mm kabel aan te sluiten op de aux-ingang. Daar kun je natuurlijk een mp3-speler op aansluiten, maar wat dacht je van de mogelijkheid om ‘m te koppelen aan je gameconsole, televisie of computermonitor? Dat maakt de geluidskwaliteit van die opties wel meteen stukken beter!

Ga direct naar Philips BTB4800 op BOL.com.


Recensie over Philips BTB4800 bluetooth speaker, DAB+ radio en cd-speler

CooleSuggesties topper

Lekker veelzijdig is hij zeker, deze Philips BTB4800 speaker/radio. Dankzij zijn eigenwijze uiterlijk mag hij zeker gezien worden en geeft het mogelijkheden voor plaatsing op een kastje, tafel of bureau, maar in een kast is het wat minder praktisch. De houten behuizing geeft een warm en vol geluid. Een unieke sound die de kamer zeker vult.

Score: 9


Informatie

BTB4800 bluetooth radio, Philips
Meer weten?
Prijs: 249 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.