logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Philips 278E9 monitor


Philips 278E9 monitorGamers hebben het maar zwaar, zeker als het aankomt op de kwaliteit van hun monitoren. Het is knap lastig een goed scherm te vinden dat kan opboksen tegen al die tegenstrijdige wensen en eisen. Zeker als je een computer gebruikt om op te gamen. Die wil je op een ander moment namelijk vast ook wel gebruiken als… nou ja – gewone monitor. Wij probeerden de Philips 278E9, de nieuwste telg consumentenmonitoren uit de E9-lijn.

Gebogen

Wat als eerste opvalt aan dit grote 27-inch scherm, is de gebogen beeldbuis. Je zou kunnen denken dat het een tikje overdreven is, maar feit blijft dat het heel prettig is, zo’n gebogen scherm. Het zorgt voor een perfecte kijkhoek en het probleem dat je telkens moet je hoofd moet bewegen om alles goed waar te nemen. Daarnaast staat de E9-lijn al bekend om zijn elegante vormgeving (vandaar die E, wellicht?) en zijn uitstekende beeldprestaties. Dat komt ook in de Philips 278E9 tot zijn recht. De vormgeving is echt stylish, dankzij de mat-rvs materialen en de dunne schermranden. In de monitor zitten bovendien een paar stereo luidsprekers verwerkt, zodat je bureaublad echt vrij van afleiding kan zijn. De speakers doen prima dienst voor huis- tuin en keukengebruik.

De prestaties

Het scherm zelf heeft een Full HD resolutie en biedt een Ultra-Wide Color bereik. Dat is voor gamers wat minder interessant, maar doe je aan beeldbewerking of ben je een heel kritische filmkijker, dan komt het weer goed van pas. Bij normale toepassingen merk je het echter ook wel in natuurlijke groentinten, felle roodtinten en heel intens blauw. Ben je een normale, misschien wat oudere monitor gewend? Dan zul je misschien zelfs de neiging hebben om de verzadiging wat te temperen. Gamers profiteren van de AMD FreeSync voor een soepelere gameplay en een betere gebruikerservaring.

Extra comfort

De Philips 278E9 doet er alles aan om het je zo comfortabel mogelijk te houden. Het is bijvoorbeeld een stuk rustiger voor je ogen als je scherm niet te veel knippert. Daar zorgt de Flicker-Free-technologie voor. Bovendien wordt de helderheid goed geregeld en worden de schadelijke blauwtinten weggefilterd, zodat je ogen minder belast worden. Lees je veel? Dan kun je zelfs gebruik maken van een EasyRead functie, waarbij het scherm zo presteert alsof je van papier leest. Erg indrukwekkend. Jammer dat je scherm zo groot is, anders zou je ‘m zo in bed kunnen meenemen!


Recensie over Philips 278E9 monitor

Er is weinig om niet positief over te zijn. Vooral de beeldkwaliteit is erg goed. Fervente games zullen de ververssnelheid van 4ms wellicht wat traag vinden, voor de casual gamer is het helemaal goed. De ingebouwde speakers maken hem ideaal voor thuisgebruik, dankzij de koptelefoonaansluiting kun je ongestoord genieten van films of games. Het 27 inch scherm biedt een scherm en kleurrijk resultaat. Dankzij het gebogen oppervlak kun je helemaal los met alles wat je doet. Minpunt: De voet is enkel

Score: 8


Informatie

Philips 278E9 monitor, Philips
Meer weten?
Prijs: 199 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.