logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Olight S1R II Baton

Veel mensen onderschatten het nut en belang van licht. Vaak komen ze er pas achter wanneer het er niet meer is. Goed licht, waar dan ook, zorgt voor goed functioneren. Op alle fronten. Op je werkplek zorgt het voor een betere concentratie, als je leest zorgt het voor meer energie… ga zo maar door. En als je op pad bent komt het vaak ook goed van pas. De nieuwe Olight S1R II Baton is de kleinste LED zaklamp met de hoogste lichtopbrengst ter wereld. Je hebt dus geen excuus meer om zonder licht op pad te gaan!

Kleine krachtpatser

Het is echt indrukwekkend hoe veel licht de Olight S1R II Baton kan produceren. De zaklamp is niet groter dan je duim en zit echt vol praktische snufjes. En let wel: dat alles regel je met slechts 1 drukknop! Als je op de knop drukt, gaat de zaklamp aan en uit. Simpel als dat. Een klein lampje in de knop vertelt het energieniveau. Groen is goed, geel is medium en wanneer de lamp rood gaat branden is het tijd om ‘m op te laden.

Verschillende lichtniveaus

Wanneer de zaklamp brand kun je de intensiteit van het licht aanpassen door de knop op de Olight S1R II Baton ingedrukt te houden. Je wisselt daarmee tussen de verschillende modi: laag, midden en hoog. Er zijn echter nog twee extra lichtsterktest: maanlicht en de beruchte 1000 lumenmodus. De maanlichtfunctie gebruik je door de knop ongeveer 2 seconde ingedrukt te houden terwijl de zaklamp uitgeschakeld is. Dubbelklik op de knop wanneer de zaklamp uit staat en je gaat direct naar de 1000 lumen modus, met een bereik van maar liefst 145 meter. Dat is een flinke hoeveelheid licht! Die opbrengst wordt mogelijk gemaakt door de IMR16340 oplaadbare batterij die een zeer hoog ontladingsvermogen heeft. Daarnaast geeft de TIR lens een zeer strakke lichtbundel en superscherp beeld.

Praktisch pakket

Maar er is meer dan dat, want het is juist het totaalplaatje dat indruk op me heeft gemaakt. Buiten het feit dat je de zaklamp in 5 standen kunt zetten van 0,5 tot 1000 lumen, wordt je ook nog eens in de watten gelegd met allerlei praktische snufjes. Zoals de dubbelzijdige clip, waardoor je de zaklamp op twee manieren aan een vlak oppervlak kunt schuiven. Aan je mouw, bijvoorbeeld, zodat je langs je hand schijnt, maar ook aan je rugzak of tas. Ben je aan het werk in je auto? Dan kleef je de magnetische oplader onder aan de motorkap. Of aan een tentstok tijdens het kamperen. Zet hem in de maanstand en je hebt genoeg licht om veilig te kunnen bewegen. Hoe praktisch! Daarbij krijg je in de set ook nog een bewaarzakje, een doosje voor je batterij (met ruimte voor een extra batterij), een draagriem met een heel praktisch insteekbeugeltje en natuurlijk het magnetische oplaadstation, waarmee je ‘m op een vrij USB-poort kunt opladen.


Recensie over Olight S1R Baton

CooleSuggesties topper

Het is onmogelijk om niet enthousiast te worden over de S1R II. De prijs is het enige punt waar je over kunt struikelen. Maar dan heb je ook wat! Deze kleine zaklamp is 6,3 cm lang, shockproof en waterdicht. 5 instelbare lichtintensiteiten, van 0,5 lumen tot maar liefst 1000 lumen. Hij is magnetisch, heeft een dubbele clip én een draagkoord. In het zakje neem je ‘m veilig mee. Onverwoestbaar en onmisbaar!

Score: 10


Informatie

Olight S1R Baton, Olight
Meer weten?
Prijs: 79.95 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.