logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nuki Smart Lock deurslot voor een smart home


Smart home fanaten opgelet: er is een mogelijkheid waarbij zelfs je huissleutel overbodig wordt! Met de Nuki Smart Lock bijvoorbeeld. Met dit apparaat kun je op afstand de deur openen of sluiten, via een gratis app. Handig voor wanneer de deurbel gaat en je even geen zin hebt om op te staan. Maar er is meer: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat de Nuki Smart Lock de nabijheid van je smartphone detecteert en automatisch opent. En dan kom je toch meer in de buurt van een Smart Home, nietwaar?

Gebruik

De Nuki Smart Lock bestaat uit twee onderdelen: het slot en een internet bridge. Die laatste steek je in het stopcontact en laat je contact maken met de Smart Lock zelf. De Smart Lock is een relatief groot apparaat dat je op je klink zet. De fysieke werking is heel eenvoudig. Je schuift het slot simpelweg om je sleutel een en kleeft het basisstation vast. Daar overheen komt het zichtbare Nuki Smart Lock deel met een ledlicht en een drukknop. Met deze opstelling kan de Smart Lock de sleutel voor je omdraaien om de deur te openen of te sluiten. Let wel: aan de binnenkant kun je dus geen sleutel meer in je slot steken – die zit er al in en wordt afgeschermd door de Nuki Smart Lock.

Profielen

Als je slot eenmaal aangesloten is, is het tijd om profielen aan te maken die je kunt koppelen aan het slot. Verschillende smartphones kun je koppelen aan verschillende personen. Die kunnen via de app het slot openen of sluiten, maar je kunt ook aangeven of het slot automatisch geopend of gesloten moet worden als ze in de buurt zijn. Via de app (Android, iOS of zelfs op de computer) kun je vervolgens precies zien wie er zijn binnengekomen en hoe laat. Handig om een beetje overzicht te houden, maar niet direct noodzakelijk.

Koppelen

Wat wel leuk is, is de mogelijkheid om verschillende acties te hangen aan het slot. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je verwarming automatisch aanspringt als er iemand thuis komt, of juist een graadje warmer wordt als die ene koukleum binnenkomt. Natuurlijk kun je ook de koppeling maken met je lampen die je kunt laten aanspringen, en ga zo maar door. De Nuki Smart Lock werkt op 4 AA-batterijen, die zo’n 6 maanden meegaan. Als ze bijna leeg zijn krijg je een signaaltje, waarna je ze kunt vervangen. Let wel: de koppeling met andere smart-home diensten werkt alleen als je de Bridge hebt. Het Smart Lock werkt ook zonder de bridge, maar dan zonder die functionaliteiten.

Conclusie over Nuki Smart Lock

Met de Nuki Smart Lock wordt je sleutelbos verleden tijd. Het automatisch laten openen en sluiten van de deur is op zich een handige functie, hoewel je dan alsnog de klink moet gebruiken om de deur te openen. Het is handig om verschillende profielen te kunnen maken, en de toepassingen zijn vrij uitgebreid. Het is wel even wennen: als je de Smart Unluck functie hebt geactiveerd, kun je bij het voorbijlopen van je deur er toch voor zorgen dat de deur geopend wordt… Pluspunt is de mogelijkheid om de deur automatisch op slot te laten doen wanneer je de deur uitstapt. Dat is zeker een handige functie! Ook hoeven kinderen met deze Smart Lock geen sleutel meer mee te nemen, mits ze een compatible smartphone (met bluetooth 4.0 of hoger) hebben.

Door:
Score: Nuki Smart Lock krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Nuki Smart Lock, Nuki
Klik hier voor de
Prijs: 229 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.