logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Nuki Smart Lock 3.0 Pro


Enige tijd geleden mochten we aan de slag met het Nuki Smart Lock: een slim slot dat je eigenlijk over je normale slot kleeft, met je sleutel er nog in (aan de binnenkant, dan). Het systeem klinkt simpel, het slot draait simpelweg de sleutel voor je rond, maar blijkt bijzonder effectief. Inmiddels is Nuki toe aan de derde generatie van hun Smart Lock 3.0 en voegt zelfs een Pro-model toe aan hun serie slimme sloten. Lees onze Nuki Smart Lock 3.0 Pro review!

Eenvoudig is de sleutel

Het succes van het Nuki Smart Lock is de eenvoud van installatie en van gebruik. Aan die formule hebben ze niet gesleuteld: Het Nuki Smart Lock 3.0 plaats je snel en eenvoudig over je slot. Daarbij helpt het wanneer je deur naar bonnen opengaat. Gaat hij naar buiten open, dan zit bij een aantal deuren het kozijn in de weg en kun je het slot simpelweg niet gebruiken. Maar goed: in ons vorige artikel hebben de ruim geschreven over de installatie en het gebruik van de app: lees vooral dus onze review over het Nuki Smart Lock 2.0! Doordat het slot aan de binnenkant zit, heeft niemand van buitenaf toegang tot het systeem. Controleer wel eerst of je een dubbel cilinderslot hebt, dus dat je van buitenaf een sleutel kunt gebruiken wanneer je aan de binnenkant een sleutel in het slot hebt. Zo sluit je jezelf niet buiten!

Niet meer werken met batterijen

Het meest opvallende is waarschijnlijk wel dat de Nuki Smart Lock 3.0 Pro niet meer werkt op vier AA-batterijen, daar krijg je namelijk een 2500 mAh accu meegeleverd. Je kunt deze accu gewoon in het slot zelf opladen middels een powerbank en een USB-C connectie. Ook heb je geen additionele bridge meer nodig, het slimme slot is namelijk standaard uitgevoerd met wifi. Dat scheelt alweer een paar upgrades ten opzichte van de niet-Pro variant, die 100 euro goedkoper is. Een prettige bijkomstigheid is dat het slot standaard in het wit geleverd wordt: de Pro kun je nog in het zwart verkrijgen. De reden? De meeste deuren zijn wit – en dan ziet zo’n zwarte blok er helemaal niet zo tof uit!

Op afstand

Een prettige bijkomstigheid is dat je met het Nuki Smart Lock 3.0 Pro geen hub meer nodig hebt en je het slot dus recht uit de doos al op afstand kunt bedienen. Dat bedienen is misschien niet zo praktisch (Nuki zelf geeft het voorbeeld dat je een pakketbezorger kunt binnenlaten om een pakketje af te geven… nee, bedankt!) maar je krijgt via die app ook inzicht in wie er binnen zijn gekomen en op welke momenten. Daarbij worden ook de keypad en de fob-sleutelhangers geregistreerd. Aangezien je iedereen in huis een andere code kunt geven, kun je dus precies zien wie er allemaal zijn binnengekomen, van kinderen tot buren, van huishoudster tot je schoonouders. Iedere account kun je per ommegaande wissen of qua gebruikstijden beperken. De koppeling met het internet maakt ook koppelingen mogelijk met bijvoorbeeld IFTTT en Homey. Zo kun je acties inschakelen op tijd, locatie of gebeurtenis, wat een keur aan mogelijkheden biedt. Natuurlijk is er ondersteuning voor HomeKit, Siri, Amazon Alexa en Google Assistent.

Nuki accessoires

Nuki op zichzelf is al een prettig systeem, maar met de juiste accessoires kun je er nog meer uithalen. Zo kun je met de fob (eigenlijk een ‘druppel’, zoals sommige bedrijven die gebruiken) mensen toegang geven tot je huis, maar je kunt ook een keypad neerkleven bij je deur, waarbij mensen met de juiste code toegang krijgen. Een andere praktische accessoire is de Nuki Door Sensor. Deze plak je aan de binnenkant op je kozijn en op je deur. De sensor meet of je deur open of dicht is. Sluit je de deur weer na hem te hebben geopend, kan deze sensor de deur dus weer op slot doen als je de deur dichtdoet. Daardoor ben je niet afhankelijk van de timer van de Auto Lock-functie.


Ga direct naar Nuki Smart Lock 3.0 Pro op BOL.com.

Recensie over Nuki Smart Lock 3.0 Pro

CooleSuggesties topper

Het Nuki Smart Lock 3.0 Pro is nog altijd een fantastisch product en uitgebreider dan ooit. Het neemt de positieve aspecten van de vorige generatie en gaat een stapje verder. De Nuki Smart Lock 3.0 is 50 euro goedkoper dan de vorige versie (en praktisch hetzelfde). Wil je de standaard versie uitbreiden met een Bridge en een accu? Dan kun je beter opteren voor de Pro-variant voor 249 euro. Hij is ontzettend makkelijk te installeren en de app is heel gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Dankzij de ingebouwde bridge van de Nuki Smart Lock 3.0 Pro kun je connecties leggen met verschillende slimme platformen, wat de gebruikstoepassing nog verder uitbreidt.

Score: 9


Informatie

Nuki Smart Lock 3.0 Pro
Adviesprijs: 149 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.