logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nautilus M-Pad versterkt je core en verbetert je balans


Weten allemaal dat sporten ontzettend belangrijk is. Toch is het verleidelijk om na een dag hard werken niet te verdwijnen in de sportschool, maar tussen een grote stapelkussens met je favoriete televisieprogramma of film, al dan niet vergezeld van de nodige snacks. Aan de ene kant zou je denken dat dat niet per se een gevaarlijke situatie oplevert, maar als je ongetrainde spieren combineert met bijvoorbeeld een verkeerde houding of verkeerde gewoontes, dan kan er slijtage ontstaan bij de gewrichten. Dat zorgt voor pijn en ongemak, dat moet je niet willen met zijn allen! Er zijn natuurlijk genoeg manieren om toch aan je beweging te komen en je spieren te trainen. Een ontzettend leuke manier is de Nautilus M-Pad, waarmee je je enkels, knieën, heupen en je core traint.

Stabiliteit trainen

Als je naar de Nautilus M-Pad kijkt, dan zie je eigenlijk al meteen wat de bedoeling is. Aan de onderkant zit namelijk een halve ronde schijf, aan de bovenkant twee panelen waar je jouw voeten op kunt plaatsen. Wat dat betreft zou je kunnen denken dat je te maken hebt met een eenvoudig Balance board. Maar niets is minder waar! Bij de Nautilus M-Pad hoort namelijk een app, en dat is precies wat dit trainingsmiddel zo bijzonder maakt. Tussen de voetsteunen zit namelijk een netjes afgewerkte uitsparing waar je jouw smartphone in kunt leggen. Geen nood: met een levende strip (die je bijvoorbeeld ook kunt gebruiken op het dashboard in je auto) blijft je smartphone netjes op zijn plek liggen. Dankzij de M-Trac app en de gyrosensoren van je smartphone kun je nu heel gericht oefeningen uitvoeren.

Trainen met je app

Dankzij de samenwerking tussen de app en je smartphone kun je heel nauwkeurig bijhouden wat je doet. De app biedt een flink aantal oefeningen die je kunt uitvoeren. De basis van die oefeningen is steevast hetzelfde: er beweegt een grijs bolletje over het scherm, die jij moet aanraken met jouw oranje bolletje. Of je groene bolletje, als je dat wil. Dat bolletje beweeg je door de M-Pad te bewegen met je voeten. Je bestuurt het dus met je lichaam! De oefeningen zijn lekker divers, zodat je verschillende bewegingen maakt: van links naar rechts, voren naar achteren, rond, halfrond, linksom, rechtsom… bij alle oefeningen wordt de score bijgehouden, zodat je ze kunt vergelijken met eerdere prestaties. Een leuke toevoeging zijn twee games: doolhof en Space Invaders. Vermakelijke tussendoortjes die misschien nog wel leuker zijn dan de training zelf.

Prestaties bekijken

Het is natuurlijk onmogelijk om tegelijkertijd te bewegen uit te voeren en je ogen op je smartphone te houden. Die ligt immers tussen je voeten! Daarom is het noodzakelijk om gebruik te maken van een tweede beeldscherm. Heb je een Android tv of een Chromecast, dan kun je vanuit je smartphone streamen naar je televisie. Dat zelfde geldt voor een iPhone en Apple Airplay (als je een Apple TV hebt). Beschik je niet over die middelen, dan is er nog geen man overboord. Nautilus heeft namelijk een geweldige functie ingebakken in de app. Logje namelijk op twee verschillende apparaten in met hetzelfde account, dan fungeert het tweede apparaat waar je mee inlogt als een second screen. Je kunt dus een tweede smartphone of een willekeurige tablet gebruiken als een tweede scherm. Zo kun je heel goed in de gaten houden wat je doet en wat de bedoeling is.


Recensie over Nautilus M-Pad

CooleSuggesties topper

Nautilus is in veel landen een grootheid als het aankomt op fitnessapparatuur. Met de M-Pad brengt het een eenvoudige manier in huis om je stabiliteit, enkels en core te trainen. Dat doe je met de makkelijk inklapbare M-Pad. Die kun je op drie niveaus instellen door simpelweg de halve ronde schijf aan de onderkant te vervangen door een hogere variant. De app werkt naar behoren en biedt leuke oefeningen aan, waarbij vooral de spelletjes een leuke aanvulling zijn. Het concept van een second screen werkt geweldig, maar belangrijker nog: je spieren worden goed aan het werk gezet!

Score: 9


Informatie

M-Pad, Nautilus
Meer weten?
Prijs: 149 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.