logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Nacon Revolution Pro Controller 2


Gamers opgelet: het succes van jou als gamer ligt voornamelijk bij jezelf, maar zonder het juiste gereedschap heb je wel een nadeel. Zorg dus dat je optimaal bent uitgerust voor een goede game. Met de juiste controller bijvoorbeeld. De standaard PS4 controller is natuurlijk prima, maar wel erg mainstream. Hij is gemaakt om voor iedereen goed te werken. En jij bent natuurlijk niet iedereen. Jij bent natuurlijk PRO. En dat moet je ook uitstralen. Met een controller die je helemaal op het lijf geschreven is, bijvoorbeeld.

Aanpassen tot in de puntjes

Het stoere van de Nacon Revolution Pro Controller 2 is wel dat je hem op alle denkbare vlakken kunt aanpassen en tweaken. Zo kun je zelfs extra gewichtjes in je controller stoppen, zodat hij perfect in de hand ligt. En daarbij kun je ook de locatie van de gewichtjes instellen, zodat je bijvoorbeeld wat meer gewicht in je handpalmen kunt leggen, of juist naar voren. Qua knoppen heb je de toevoeging van een paar trigger-achtige knoppen aan de onderzijde van de controller: M1  t/m M4. De functies van die knoppen kun je aanpassen via je computer – daar kun je een stuurprogramma installeren om de functies van je Nacon Revolution Pro Controller 2 in te stellen. Superhandig, want als je bijvoorbeeld een shooter speelt is het wel zo handig om tijdens het lopen bijvoorbeeld te kunnen herladen. En dat kan meestal niet, omdat je dan je vinger van de rechter joystick moet halen. Dat kun je nu dus gewoon wel doen, door (meestal) het vierkantje te koppelen aan één van deze vier knoppen. Hoe gaaf is dat? Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je linker joystick heel gevoelig is, maar de rechter wat logger. Je kunt vier profielen instellen op je controller, zodat je voor verschillende genres een ander profiel kunt gebruiken.

Nacon Revolution Pro Controller 2
Aansluiten

eSporters weten het al lang: draadloos vertraagt. Het signaal moet eerst versleuteld worden, daarna weer gedecodeerd worden… en dat kost tijd. Kostbare tijd. Een pro gamer werkt met een kabel. De USB-c kabel van de Nacon Revolution Pro Controller 2 sluit je eenvoudig aan op de USB-poort van je PS4 of je computer. Dat scheelt je net die fractie van een seconde die je het verschil kan maken tussen de overwinning of een vernederende nederlaag.

Conclusie over Nacon Revolution Controller 2

Ben jij een fervent gamer en loop je steeds tegen bepaalde problemen aan? Kijk dan niet verder 🙂 met een goede controller kun je jouw gameplay misschien wel die nodige boost geven. De Nacon Revolution Controller 2 is wat groter dan de standaard controller en ligt daardoor (voor mij althans) beter in de hand. Het gewicht is aanpasbaar, hij reageert razendsnel en… die extra knoppen! Als je daar eenmaal aan gewend bent wil je echt niet meer terug!

Door: CooleSuggesties
Score: Nacon Revolution Controller 2 krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Nacon Revolution Pro Controller 2, Nacon
Klik hier voor de website
Prijs: 119.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.