logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Morphy Richards Total Control Soup Maker 501020

Soep is een geweldig iets. Sommige mensen eten het dagelijks, anderen bijna nooit. Bij ons staat het iedere week op tafel. Niet als voorgerecht, maar als maaltijdsoep, met een paar worstenbroodjes, tosti of versgebakken broodjes. Hoewel het maken van soep op zich niet moeilijk is, ben je er toch de nodige tijd mee kwijt. En dat is jammer. Je moet er namelijk toch bij staan, af en toe roeren, zorgen dat het zooitje niet overkookt en eventueel nog met de blender erdoor, om de soep mooi glad en egaal te maken.

Alles bij elkaar

Dat kan natuurlijk een stuk makkelijker! Een Soup Maker, zoals deze Morphy Richards Soup Maker 501020, combineert eigenlijk een waterkoker met een blender. Met een boel andere functies en technieken, natuurlijk, zodat je d’r ook echt soep van kunt maken. Hierbij heb je een aantal mogelijkheden. Zo kun je een grove (chunky) soep maken, maar ook een gladde soep (smooth). Daar tussenin gebruik je de stand Medium. Bijvoorbeeld voor een romige tomatensoep of pompoensoep is die laatste functie natuurlijk perfect! En de werking blijft gelijk. Alle ingrediënten in de kan, deksel erop, programma aan en koken maar! Dankzij de Smart Responsive Technology heb je telkens een perfect resultaat: de soupmaker controleert zelf hoe het programma er bij staat. Kook je voor 2, 3 of 4 personen? Dan wordt de kooktijd hier op aangepast.

Maar wacht… er is meer!

De Morphy Richards Soup Maker 501020 kan nog meer. Als wij bijvoorbeeld courgettesoep maken, bakken we eerst altijd een uitje met wat knoflook, daarna bakken we de courgette even aan, waarna de bouillon en het kerriepoeder de pan in gaat. Dankzij de sauteerfunctie van deze Soup Maker is dat mogelijk. De pan wordt in een mum van tijd warm, waarna je op de bodem wat kunt bakken of sauteren, zoals bijvoorbeeld een uitje, spekjes, wat vlees of pompoen. Is dat alles gebakken? Dan voeg je de andere ingrediënten toe en zet je het gewenste soepprogramma aan. Dankzij de Smart Responsive Technology wordt alles in de gaten gehouden door de soupmaker. Een kind kan de was doen! Naast het sauteren kun je hem ook gebruiken als blender, voor het maken van drankjes en smoothies. Zeker een strak plan voor de zomer. Tot slot heeft de Soup Maker een opwarmfunctie. Handig, voor als de soep niet in een keer op raakt!

Schoonmaken

Hoe maak je een soup maker schoon? Niet door hem in het afwaswater te doen, dat is duidelijk. Daar kunnen ze niet tegen! Daarbij moet je ook ontzettend uitkijken voor de vlijmscherpe messen, die ook erg lang scherp blijven. Het beste is natuurlijk om het schoonmaakprogramma te volgen. Wat water in de kan, een beetje zeep, en draaien maar. Waarom zou je voor het schoonmaken wel al het werk verrichten? De metalen binnenkan kun je wel uit de houder halen, zodat je die nog na kunt wassen in afwaswater. Soms is dat toch nodig, ondanks de anti-aanbaklaag.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt


Recensie over Morphy Richards Soup Maker 501020

De Morphy Richards Soup Maker is meer dan alleen een soepmachine. Je kunt er ook drankjes in maken of er andere gerechten in blenden. Houd er wel rekening mee dat je hier geen liters soep in kunt maken: de inhoud is genoeg voor 2 tot 4 personen. Het schoonmaken lijkt lastig, maar is dat niet, als je vertrouwt op de functies van het apparaat. Nadeeltje is wel dat er geen Nederlandstalige handleiding in zit, dat is echt wel een verbeterpuntje. De Soup Maker ziet er bovendien stoer uit op het aanrecht en is makkelijk op te bergen

Score: 8


Informatie

Soup Maker 501020, Morphy Richards
Meer weten?
Prijs: 110 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.