logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Logitech MX Anywhere 3 muis


Logitech MX Anywhere 3 muis

Bij een goed toetsenbord hoort ook een geweldige muis. Maar ook los hoort een muis geweldig te zijn, bijvoorbeeld in combinatie met een laptop of tablet. Wij probeerden de Logitech MX Anywhere 3 muis uit: een compacte, super draagbare muis met een paar heel gave functies.

Het ontwerp

De Logitech MX Anywhere 3 sluit qua vormgeving perfect aan bij het MX Keyboard. Hij ziet er volwassen en serieus uit, met een eigenwijs metalen scrollwiel en een aantal sneltoetsen binnen handbereik. Dat zakelijke uiterlijk vind ik persoonlijk wel tof. Vaak worden muizen in felle kleuren uitgevoerd, wat niet voor iedereen geschikt is. Je koopt de muis in Graphite (Zwart), Pale grey (grijs) en Rose (roze). Ondanks zijn compacte vormfactor is hij ook door mensen met grotere handen prima te bedienen. Door zijn beperkte afmetingen is hij overigens perfect om mee te nemen op pad, maar ook groot genoeg om een hele dat mee te werken. Ideaal dus voor een thuiswerkplek, die je telkens moet opruimen of waarbij je soms van werklocatie wisselt.

Schakelen

Er is nog een groot voordeel aan de Logitech MX Anywhere 3. Je kunt hem namelijk koppelen aan 3 verschillende apparaten, waarbij je met een knopje op de bovenkant van de muis tussen die drie apparaten kunt wisselen. Zo kun je de muis koppelen met je thuiscomputer, een laptop, je tablet, smartphone of mac en telkens wisselen zonder de dongle te hoeven verwijderen of mee te nemen. Hoe handig is dat?

Logitech MX Anywhere 3 muis 2

Praktisch

Natuurlijk is de muis bedoeld om te gebruiken. Hoe meer, hoe beter! Het gebruikscomfort staat daarbij hoog in het vaandel, zo blijkt. Qua resolutie doet de muis bijvoorbeeld niet onder voor de gamingmuizen van Logitech, maar ook qua functies heeft het een paar leuke verrassingen in petto. Zo kun je de twee duimknoppen zelf programmeren, zodat je de meestgebruikte functies binnen handbereik hebt. Daarbij kun je zelfs de functie veranderen naar gelang het geopende programma. Hoe cool! Ook het MagSpeed draaiwiel is instelbaar, waarbij je kunt kiezen uit een vaste schakeling naar boven of beneden, of een dynamische scrollfunctie, die kijkt naar de snelheid van het scrollen. De muiskliks zelf zijn behoorlijk gedempt, zodat dit geen irritatiefactor zal zijn. De functies kun je instellen in het gratis programma Logitech Options. De ingebouwde accu moet zo’n 70 volle dagen meegaan. Is hij leeg? Dan laad je hem op via de meegeleverde USB-C kabel.


Ga direct naar Logitech MX Anywhere 3 op BOL.com.

Recensie over Logitech MX Anywhere 3

CooleSuggesties topper

De Logitech MX Anywhere is een serieuze muis voor mensen die comfort, functionaliteiten én draagbaarheid zoeken. De accu doet perfect dienst en zorgt voor een goed energiebeheer. De muis is soepel in gebruik en stil genoeg om in gezamelijke ruimtes te gebruiken. Deze volwassen muis heeft een pittig prijskaartje, maar je zult er geen moment spijt van krijgen. Dankzij de software kun je hem tot in de puntjes aanpassen en bovendien aan drie verschillende apparaten koppelen – je neemt hem dus mee van je computer naar je laptop of je tablet… alles kan!

Score: 9


Informatie

Logitech MX Anywhere 3
Adviesprijs: 69.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.