logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Logitech Brio 300

Hoewel de pandemie natuurlijk heel veel ellende heeft veroorzaakt en we hem liever gewoon niet hadden gehad, heeft het ook voor veel bedrijven en medewerkers de deuren opengezet om meer thuis te werken. Weg van de rumoerige kantoren of de stressvolle reissituaties kun je namelijk op 1001 plekken ter wereld net zo goed samenwerken als dat je in aparte kantoortjes in hetzelfde gebouw zit. Toch is er een nadeel: de communicatie is wat lastiger, omdat je elkaar simpelweg niet kunt zien. De oplossing is nooit ver van je vandaan. Met een goede webcam en dito headset is dat probleem namelijk de wereld uit. Logitech wil hierin faciliteren en biedt een betaalbare combinatie: de Brio 300 webcam en Zone Vibe 100 headset. Je kunt ze verkrijgen in verschillende kleuren, zodat je toch een beetje je eigen identiteit kunt uitstralen op het wereldwijde kantoor.

Lees hier onze uitgebreide review over de Logitech Vibe Zone 100

Compacte webcam

De Brio 300 is klein en compact. Je kunt hem makkelijk bovenop je monitor schuiven, waardoor je een prettige kijkhoek hebt. Dat is overigens niet alles, want je kunt deze webcam ook gewoon op je bureau neerzetten (hij heeft een verstelbaar voetje). Met de rubber voetjes blijft hij goed en stabiel op zijn plek zitten. Je sluit de Logitech Brio 300 webcam met een USB-C kabel aan op je computer of laptop. Dat is ideaal voor de meeste moderne computers, maar het is wel jammer dat er geen stekker is meegeleverd om de USB-C naar USB-A om te zetten, zodat je hem ook op wat oudere computers kunt gebruiken. Wat betreft de 1080P resolutie zou dat genoeg bandbreedte opleveren.

Logitech Brio 300 in de praktijk

De Logitech Brio 300 webcam is heel eenvoudig aan te sluiten: stekker erin en je bent eigenlijk al klaar. Met de juiste software van Logitech: Logi Tune kun je de instellingen van deze webcam nog wat extra aanpassen, maar de ingebouwde RightLight 2-functie levert al fantastisch werk om de helderheid te finetunen, zodat je goed in beeld bent. De microfoon is mono, maar beschikt wel over een adequate ruisonderdrukking. Het fijnste is misschien wel dat er een schuifje aanwezig is dat je voor de lens kunt draaien, zodat je privacy 100% gewaarborgd is. Deze compacte webcam is compatible met de meest gangbare vergader-apps zoals Microsoft Teams, Zoom en Google Meet.

Recycle waar je kunt!

Beide apparaten zijn voor een deel gemaakt van gerecycled materiaal. De roze, witte en zwarte apparaten zijn dan ook niet strak gekleurd, dat zou namelijk behoorlijk wat extra grondstoffen vergen. Nee, ze zijn subtiel gespikkeld, wat het gerecyclede karakter nog iets extra benadrukt. De webcam is bijvoorbeeld voor 48% gemaakt van gerecycled kunststof. De zwarte variant is zelfs gemaakt van 62% gerecycled materiaal! Ook de verpakking is compact en volledig van FSC karton gemaakt.


Recensie over Logitech Brio 300 webcam

De Logitech Brio 300 webcam is compact, veelzijdig en werkt met de meeste vergadersoftware. De kleine krachtpatser is eenvoudig aan te sluiten op je computer en levert direct een prettig, goed belicht beeld. De ruisonderdrukking in de microfoon levert goed werk, maar mocht je beter geluid willen, kun je altijd nog uitwijken naar een headset. Opmerkelijk is het prijsniveau van deze webcam, voor nog geen 80 euro tover jij je eenvoudige laptop om tot een heuse vergadermachine. Dat geeft je meer vrijheid om overal te werken waar je maar wilt – en dat is een groot goed. Jammer genoeg is er geen USB-C naar USB-A adapter meegeleverd, dat was een absoluut pluspunt geweest.

Score: 8


Informatie

Logitech Brio 300 webcam
Adviesprijs: 79.99 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.