logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Leitz Wow mini bluetooth speaker


Bluetooth speakers zijn tegenwoordig echt wel een dingetje. Bijna alle fabrikanten hebben er wel een in hun assortiment. Zelfs Leitz, die je misschien wel kent van de snelhechters en multomappen (en ze hebben nog heel veel meer op kantoorgebied, met super coole items om je kantoor een stoere uitstraling te geven). Enige tijd geleden introduceerden ze de WOW-reeks, met strakke witte producten, die een unieke kleuraccent meekregen. Zo kun je kiezen voor blauw, lime, roze en zwart. In de reeks WOW vind je bijvoorbeeld ordners en postvakjes, pennenbakjes, oplaadstations en… een bluetooth speaker!

Klein en rond

Wat opvalt is dat deze spieker wel lekker klein en compact is, maar niet direct bedoeld om mee te sjouwen naar Jan en alleman. De speaker is echt bedoelt om op je bureau te staan en als compagnon je dag door te brengen. De kleine speaker is daarom ook niet handzaam ontworpen van lichtgewicht materialen. Sterker nog: hij is opmerkelijk zwaar voor zo’n klein ding. En daar schuilt dan ook meteen een stukje kwaliteit in. De metalen behuizing zorgt namelijk voor een geweldige geluidsbeleving. De klanken klinken helder, met een redelijk goede bas. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met de kleine behuizing. Dankzij het gewicht staat de speaker stevig op je bureau en heb je geen last van resonanties. Eventuele trillingen worden teniet gedaan door een rubber voet.

Extra features

Er schuilt echter meer in deze Leitz WOW bluetooth speaker dan je zou denken. Het spreekt voor zich dat de speaker ook dient als een manier om draadloos te kunnen bellen. De ingebouwde microfoon zorgen ervoor dat je een redelijk goede speakerphone op je bureau hebt staan, wat altijd prettiger is dan wanneer je regelmatig met de telefoon aan je oor hangt. Daarnaast kun je uiteraard muziek afspelen vanaf ieder bluetooth apparaat. Extra zijn de mogelijkheid om een 3,5mm koptelefoonkabeltje aan de sluiten op de speaker, zodat je ook muziek kunt afspelen vanaf een niet-bluetooth apparaat. En zet je de muziek op een micro-SD-kaartje, dan fungeert de speaker zelfs als een stand-alone mp3-speler!


Ga direct naar Leitz WOW bluetooth speaker op BOL.com.

Recensie over Leitz WOW bluetooth speaker

Klein en degelijk, dat is de korte omschrijving van deze speaker. Er komt een prima geluid uit, maar houd er rekening meer dat hij in eerste instantie ontworpen is om op je bureau te staan. De speaker heeft leuke functies, de bediening is stabiel en degelijk. Het opmerkelijke aan de Leitz Wow bluetooth speaker is wel de USB-aansluiting. Die gebruikt namelijk niet een gangbare micro-USB aansluiting, maar een mini-USB. Maar goed – die kabel zit natuurlijk in het doosje.

Score: 8


Informatie

Leitz WOW bluetooth speaker
Adviesprijs: 42 euro.

Informatie


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.