logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Kuaifit K Sport Wireless Headphones

In-ear koptelefoons zijn aan verandering onderhevig. Waar je voorheen nog kun pronken met een bluetooth setje met een kabel in je nek, is het nu hip en trendy om twee losse oortjes te hebben, die niet met een kabel met elkaar verbonden zijn. Dat heeft natuurlijk zijn voordelen, maar ook wat nadelen. Wat bijvoorbeeld als zo’n oortje tijdens het sporten uit je oor valt? Dan ligt-ie op de grond, in plaats van bungelen aan een kabeltje! Het voordeel is dat je echt vrij bent om te bewegen wat je wil, zonder dat je ergens achter kunt blijven haken. Met de drie verschillende rubber oordopjes zit er altijd wel een passende maat bij. De Kuaifit K Sport Wireless Headphones is ook zo’n set met losse koptelefoons, tegen een heel scherpe prijs, die bovendien een extra feature bieden.

Twee dopjes, een gedachte

De twee dopjes van Kuaifit K Sport Wireless Headphones bevatten een fijne techniek en een praktische vormgeving. Zo zijn de knoppen op de oordopjes groot en goed te bedienen. Vooral omdat ze in je oren zitten is dat heel belangrijk. Wanneer je dan hard moet drukken om de knoppen, duw je de dopjes ook in je oren. En dat is niet comfortabel! Ze zijn bovendien erg licht (4,1 gram per dopje) en communiceren goed met elkaar. Schakel je eerst een dopje in en volgt daarna de tweede, dan wordt deze automatisch als stereoset gekoppeld met de andere. Of je gebruikt gewoon een dopje, zodat je dubbel zo lang kunt doen met de accuduur. Die is drie uur op vol volume, 6 uur wanneer je tot de helft van het volume gaat.

Speciale feature

De kracht van de Kuaifit K Sport Wireless Headphones zit hem trouwens niet in de bouwkwaliteit of de geluidskwaliteit van de oordopjes. Die zit hem vooral in de speciale app. Daarmee krijg je toegang tot honderden trainingsapps, zodat je onder begeleiding van een live ingesproken stem verschillende trainingen kunt volgen. Erg prettig, moet ik zeggen, ondanks het feit dat de trainingen in het Engels zijn ingesproken. Bij aanschaf van de oordopjes krijg je drie maanden onbeperkt toegang, daarna betaal je 4,99 USD per maand. Daarbij maakt de koptelefoon slim gebruik van je telefoon voor het bijhouden van diverse gegevens, waaronder GPS. De app combineert dat vervolgens tot een praktisch overzicht en trainingsschema.

Het geluid

Je moet weten dat je de Kuaifit K Sport Wireless Headphones al voor minder dan 50 USD in huis hebt. Dat is helemaal niet duur, zeker niet voor de praktische dopjes. Maar hoe zit het met de geluidskwaliteit? Die is eigenlijk best in orde, zeg ik met enige verbazing in mijn stem. De dopjes hebben noise control en een uitstekende microfoon voor wanneer je handsfree wil bellen, hoewel ik bij bijvoorbeeld spotify wel een ruis waarnam tijdens het afspelen. Als je sport of actief bezig bent is dat niet hinderlijk, zit je achter een pc in een stille ruimte, dan valt het wel op.

Recensie over Kuaifit K Sport Wireless Headphones

De Kuaifit K Sport Wireless Headphones bieden echt een heel goede value for money. Voor 50 dollar kun je bijna niet verwachten dat je zo’n product kunt ontvangen. Het steekt degelijk in elkaar, de geluidskwaliteit is in orde en vooral de app biedt een coole meerwaarde. Bij sommige apps ervaarde ik een lichte ruis op de achtergrond bij het afspelen, maar tijdens het sporten of onderweg zul je daar geen last van ondervinden. Het geluid is mooi vol, de bas duidelijk aanwezig en de stemmen goed hoorbaar.

Door: CooleSuggesties
Score: Kuaifit K Sport Wireless Headphones krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Kuaifit K Sport Wireless Headphones, Kuaifit
Klik hier voor de website
Prijs: 50 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.