logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Kobo Clara HD


Kobo Clara HDAls het gaat om boekenlezers zijn er twee kampen: zij die het liefst papieren boeken in handen hebben, en zij die het beste en het meest comfortabele willen. In dat laatste geval kom je al snel bij een ereader uit, daarbij kun je namelijk niet alleen veel energie besparen doordat je boek veel lichter wordt, maar ook omdat je het lettertype en de lettergrootte kunt aanpassen. Dat is toch praktisch, nietwaar? Maar het kan altijd makkelijker en beter. Zoals met de Kobo Clara HD, de nieuwste ereader van Kobo. Een ander voordeel van deze ereader is dat je lid kunt worden van een Kobo Plus abonnement, waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken kunt lezen!

De specs van de Kobo Clara HD

Laten we even kijken naar het totaalplaatje. De Kobo Clara HD heeft een scherm van 6 inch. Dat is op zich een van de grotere modellen, sommigen hebben een diameter van slechts 5 inch. Er zijn echter ook grotere ereaders op de markt. Met een gewicht van 166 gram kom je onder het gewicht van een dunne pocket. Bovendien hoef je ‘m niet krampachtig open te houden en kun je hem met 1 hand vasthouden. Deze ereader heeft een intern geheugen van 8 GB, wat genoeg is voor ongeveer 6000 boeken. Dat is een flinke bibliotheek! Uniek aan de Kobo Clara HD is wel de achtergrondverlichting, die heel subtiel is en wat geweldig rustig leest, ook in donkere situaties. Als laatste specificatie komt de resolutie van het beeldscherm: die is 1440 x 1072 pixels.

De Kobo Clara HD in gebruik

Het is een genot om met de Kobo Clara HD in de weer te zijn. De ereader is namelijk voorzien van wifi, waardoor je zonder gedoe boeken kunt laden in het geheugen. Daarvoor maak je gebruik van de ingebouwde Kobo app, die weer gekoppeld is aan het assortiment van BOL.com. En natuurlijk kun je gebruikmaken van Kobo Plus, een abonnement waarmee je onbeperkt boeken kunt lezen. En ja, die keuze is wat beperkt, maar er zitten ook meer dan genoeg nieuwe titels tussen.

Zoals gezegd is het beeldscherm echt heel fijn. De resolutie is scherp genoeg om prettig te lezen. Het bladeren werkt snel en zonder haperingen, wat een vloeiende beleving garandeert. En die verlichting is echt een heel prettige feature. Het maakt het lezen een stuk comfortabeler, aangezien je niet meer afhankelijk bent van omgevingslicht. Zo kun je ook eindelijk prettig lezen in die fijne stoel zonder verlichting! De helderheid stel je snel in door aan de linkerkant de vegen (een feature die je zelf kunt instellen, overigens). Je kunt ook instellen dat het licht zich aanpast aan het omgevingslicht.

Ga direct naar Kobo Clara HD op BOL.com.


Recensie over Kobo Clara HD

CooleSuggesties topper

De Kobo Clara HD is een compacte ereader die vol technische snufjes zit. De ereader reageert bizar snel, wat prettig leest. Dankzij de wifi zet je alle boeken in een handomdraai op je ereader. Daarbij kun je de koppeling maken met BOL.com en de Kobo app. Grootste feature is wel de achtergrondverlichting. Die maakt het lezen echt een heel stuk prettiger. Een echte must-have voor boekenliefhebbers die geen probleem hebben met een digitale variant.

Score: 9


Informatie

Clara HD , Kobo
Meer weten?
Prijs: 129.99 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.