logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Klikoslot – je huisvuil veilig aan straat


klikoslot

Er is tegenwoordig steeds meer aandacht voor huisvuil – en het beperken van de hoeveelheid afval die we veroorzaken. Dat resulteert simpelweg in het feit dat we tegenwoordig drie kliko’s in de achtertuin hebben staan, om zo al het huisvuil te kunnen scheiden, zodat het makkelijker en beter is te verwerken. Nu hebben we een kliko voor restafval, eentje voor groen afval en een kliko voor het oud papier.

Nobel tot op zekere hoogte

Een nobel doel, waar we graag aan meehelpen natuurlijk. Maar: waar laat je die kliko’s? Moeten we onze tuin opofferen voor een beter milieu? Ja en nee, zo is het antwoord. Want je mag natuurlijk je kliko buiten de poort zetten, maar het is en blijft jouw verantwoordelijkheid. En helaas is het ook zo dat er mensen zijn die hun afval dan hupsa! bij jou in de kliko gooien, zodat jij mag betalen voor hun afval. Om die mensen tegen te houden hebben wij een klikoslot op onze kliko zitten. Een kunststof beugel met een slot erin verwerkt, die je op je kliko kunt schuiven. Zo kunnen mensen niet meer zonder toestemming in je kliko. En wordt het vuil opgehaald? Dan haal je het slot er af.

Een kliko in de tuin, dat is in Nederland en België een steeds groter probleem. Hoe gaan jullie daar mee om? Laten jullie een Nederlandse of Belgische slotenmaker komen, of gaan jullie liever voor zo’n kant-en-klaar oplossing als het klikoslot?

Sloten en toegang

Het is natuurlijk wel een keuze die je maakt – je kliko buiten de poort zetten en er een slot op zetten. Dat is absoluut waar. En bij die keuze moet je ook afvragen hoe vaak je in die kliko moet zijn. Want het is ook wel dingetje om met je zak huisvuil of je bakje groenafval te hannesen met een slot. Want hoewel het ontzettend degelijk blijft zitten, is het toch een beetje friemelen. De beugel heb je namelijk zo op de kliko geschoven – en het is er ook in een mum van tijd af. Het slotje zelf is toch weer een ander verhaal. Die draait ten eerste niet heel erg soepel, maar draait bovendien best strak om het kunststof van je kliko. Het is zo’n slot waar de gemiddelde slotenmaker maar naar hoeft te kijken om hem open te krijgen. Logisch, je wil natuurlijk wel dat het slot goed vast zit, maar snel en super-toegankelijk wordt het daardoor ook voor jou niet. Wij hebben dan ook de keuze gemaakt om de kliko voor het huisafval – dat hebben we inmiddels vrijwel niet meer – buiten de poort te zetten. De kliko’s voor groen en papier, die we vrijwel dagelijks gebruiken – staan nog in de tuin. Toch weer een stukje tuin gewonnen!

Conclusie over Klikoslot

Een slot op je kliko. Helaas is het nodig, om ‘afvaltoeristen’ tegen te houden. Door je kliko buiten de poort te plaatsen win je in ruimte in je tuin en wordt deze daar ook weer wat mooier door. Een slot op je kliko is wel weer een extra handeling voor als je iets wil weggooien. Dat is de keuze die je moet maken!
Door: CooleSuggesties
Score: Klikoslot krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Klikoslot, AlterECO
Klik hier voor de website
Prijs: 19.50 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.