logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Kensington SD5700T docking station Dual 4K

Als je op zoek gaat naar docking stations, dan kom je heel wat spannende producten tegen. De Kensington SD5700T is er zo eentje: dit stoere en degelijke kastje is voorzien van de nieuwste aansluitmogelijkheden, met een nadruk op Thunderbolt-connectiviteit.

Waarom een docking station?

Dat is voor iedereen verschillend. De belangrijkste reden is natuurlijk om je laptop te kunnen koppelen aan je monitor en diverse accessoires. Met behulp van een docking station kun je al die apparaten gewoon aangesloten laten zitten, waarbij je met een enkele kabel connectie maakt met je laptop. Zo ben je niet alleen snel klaar met aansluiten, je houdt je bureau ook netjes schoon. De aansluitmogelijkheden verschillen nogal per docking station, hier gaan we dus graag dieper op in.

Aansluitmogelijkheden

Laten we even beginnen met het opsommen van de 11 aansluitmogelijkheden van dit docking station, dan kunnen we er later even dieper op ingaan.

  • 1 upstream Thunderbolt 4 port (40Gbps, 90W)
  • 3 Thunderbolt 4 poorten (40Gbps, 15W)
  • 3 USB-A poorten (10Gbps, 4.5W)
  • 1 USB-A port (480MBps, 7.5W)
  • Gigabit Ethernet
  • UHS-II SD kaartlezer (320MBps)
  • 3.5mm audio aansluiting
  • 180W stroomvoorziening

Zoals je ziet ligt er een flinke nadruk op Thunderbolt en USB-C aansluitingen, wat behoorlijk vooruitstrevend is. Je zou daarmee denken dat het apparaat vooral bedoeld is voor Apple-fanatiekelingen, die al jarenlang leven op Thunderbolt-poorten, maar vergeet niet dat de poorten allemaal backwards compatible zijn. Met dit kastje kun je in ieder geval de hoogst mogelijke snelheden behalen! En hoewel de Kensington SD5700T zich met name lijkt te richten op Applegebruikers, is hij ook zeker bruikbaar voor Windows-apparaten.

Vormgeving

Dit Thunderbolt docking station ziet er fraai uit. De rvs behuizing is neutraal en professioneel, met een gekartelde zijkant om hem wat meer detaillering te geven. aan de voorkant vind je de MicroSD kaartlezer, een ISB-A poort, de koptelefoonaansluiting en de Thunderbolt-aansluiting met 90W stroomvoorziening om verbinding te maken met je laptop. Ook vind je daar een aan/uitknop en een tweetal power-leds. Op de achterkant van de hub vind je de aansluiting voor de stroomadapter, 3 USB-A poorten, de Ethernetaansluiting en drie Thunderbolt-aansluitingen. Het is daarmee duidelijk dat deze hub vooral bedoeld is om je apparaten aangesloten te houden en niet zozeer om veel verschillende apparaten ad-hoc aan te sluiten. Links vind je de mogelijkheid om de hub te koppelen aan een beveiligingskabel. Onderop zie je twee schroefgaten, waarmee je de hub aan je bureau (of met een beugel: achter aan je monitor) kunt bevestigen.

Monitor aansluiten op een Thunderbolt poort

Je zult misschien verbaasd zijn: deze hub zou geschikt zijn voor 2x een 4K beeldscherm… waar zijn dan de HDMI of DisplayPort aansluitingen? Welnu… die zijn er dus niet! Je sluit de monitoren aan op de Thunderbolt-4 poorten op de achterkant van de hub. Je kunt speciale Thunderbolt- of USB-C monitoren direct aansluiten, maar er is natuurlijk nog een mogelijkheid. Er zijn namelijk genoeg USB-C naar HDMI-adapters of USB-C naar DisplayPort-adapters verkrijgbaar, waarmee je een wat oudere monitor nog gewoon kunt koppelen. Of misschien heb je nog een compacte, draagbare DockingStation liggen met een HDMI-aansluiting? Het is wel jammer dat Kensington geen HDMI- of DisplayPort-adapters meelevert.


Ga direct naar Kensington SD5700T Thunderbolt dockingstation Dual 4K op BOL.com.

Recensie over Kensington SD5700T Thunderbolt dockingstation Dual 4K

Dit Thunderbolt 4 Dual 4K docking station is ontworpen voor de toekomst. Het is perfect voor mensen die in de Apple-bubbel zitten, of wanneer je beschikt over een monitor die je via USB-C kunt aansluiten, wat er ook steeds meer worden. Daarnaast kun je natuurlijk gebruikmaken van verschillende adapters. Daarnaast is het vooral gericht op het neerzetten van een vaste docking station, gezien het beperkte aantal aansluitmogelijkheden aan de voorzijde van de HUB.

Score: 8


Informatie

Kensington SD5700T Thunderbolt dockingstation Dual 4K
Adviesprijs: 299 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.