logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JVC Xtreme Xplosives draadloze koptelefoon voor jongeren


De naam Xtreme Xplosives doet je al vermoeden waar de nadruk bij deze koptelefoon op ligt: een flinke bas! Dankzij de gebruikte BassPort en BassBoost-technieken worden de lage tonen in de muziek extra benadrukt en heb je met recht pompende bassen in de oorschelpen. Maar er steekt meer achter deze stoere JVC HA-XP50BT Xtreme Xplosives koptelefoon!

Compleet pakket

Wat altijd prettig is bij een koptelefoon, is dat je een mooi en compleet pakket krijgt afgeleverd. Dus inclusief een passende USB-kabel en bij voorkeur ook een goed afgeschermde audiokabel met 3,5mm pluggen, zodat je niet afhankelijk bent van de accu van je koptelefoon of een bluetooth verbinding met je smartphone of tablet. Op die manier kun je ‘m natuurlijk ook altijd gebruiken op je XBOX of PS4-controllers, wat een prettige bijkomstigheid is.

Stoere Styling

Wat direct opvalt aan de JVX Xtreme Xplosives HA-XP50BT is zijn stoere vormgeving. Ondanks het feit dat hij redelijk sober is qua vorm en uitstraling, heeft hij toch een paar elementen die hem doen uitspringen ten opzichte van zijn concurrentie. De ronde oorschelpen hebben bijvoorbeeld twee ‘inkepingen’ aan de boven- en onderkant, die de bas stimuleren en benadrukken. De glanzende XX valt ook zeker op. Verder heeft de koptelefoon een brede hoofdband, die prima aansluit op het hoofd en comfortabel zit. Aangezien het model ontworpen is voor een actieve lifestyle, klemt hij wat steviger op de oren dan andere merken en modellen. De oorschelpen zijn deels afgewerkt met rubber om ze wat stootvaster te maken.

Knoppen bedienen

De bediening van de koptelefoon gebeurt niet met touchscreens of aanraakgevoelige oppervlakken: nee, op de rechter oorschelp vind je een keur aan knopjes! In mijn ogen een groot pluspunt. De knoppen zitten netjes en onopvallend verwerkt, zodat ze niet heel erg opvallen. Zo heb je wel de mogelijkheid om het volume te bedienen, muziek te pauzeren/starten of een telefoongesprek aan te nemen, de basfunctie te activeren en het toestel aan-of uit te zetten. De knopjes hebben een klein ribbeltje om het op de tast makkelijker te kunnen vinden.

Koptelefoon met extra bas

Gebruik je de JVC Xtreme Xplosives in de bluetooth modus, dan kun je gebruikmaken van de extra basfunctie. Let wel: die werkt dus enkel met bluetooth. De lage tonen worden dan verlaagd tot maar liefst 6Hz, wat belachelijk laag is. En het knappe? Je hoort het wel, maar het ligt er niet te dik op. Het bereik wordt simpelweg aangevuld! Er lijken geen gaten of hiaten in te zitten. Die extra bas klinkt dus eigenlijk wel helemaal prima, bij alle muzieksoorten! Gebruik je de koptelefoon bekabeld, dan profiteer je wel van een voller geluid dat helderder is. Er gaat wat dat betreft iets te veel compressie over de bluetooth verbinding, wat ten koste gaat van de geluidskwaliteit. Alle bluetooth koptelefoons hebben daar wel last van overigens.


Recensie over JVC XX Xtreme Xplosives HA-XP50BT koptelefoon

Zoek je een stoere koptelefoon met een eigenwijze uitstraling en een prima geluid? Dan ben je bij deze JVC aan het juiste adres. Als bonus krijg je de extra basboost cadeau, die je muziek een extra dimensie geeft. De koptelefoon presteert prima, hoewel we een voorkeur hebben voor de bedrade verbinding. De oorschelpen laten zich inklappen voor makkelijk transport, het draagcomfort is stevig maar comfortabel.

Score: 8


Informatie

JVC XX Xtreme Xplosives HA-XP50BT, JVC
Meer weten?
Prijs: 149 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.