logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JVC Tinyphones koptelefoon voor kinderen


Uit onderzoek blijkt, dat steeds meer kinderen last hebben van hun oren. Door het toenemend gebruik van muziekspelers en bijvoorbeeld en draagbare gameconsole of tablet, gebruiken ze namelijk steeds vaker koptelefoons. Dat is op zich niet zo’n probleem, maar wel wanneer het volume te hard staat! Zo’n hoger volume sluipt er stiekem in, maar kan verstrekkende gevolgen hebben. Gelukkig zijn er steeds meer apparaten die een volumebegrenzer hebben, waaronder verschillende MP3-spelers, smartphones… en koptelefoons. JVC is één van de merken die zich hard maakt voor dit probleem en komt met de Tinyphones, een koptelefoon voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zonder draadje

Een groot voordeel van de JVC Tinyphones (HA-KD9BT) is dat het een bluetooth koptelefoon is. Je hebt dan inderdaad wel een apparaat nodig dat gebruik maakt van bluetooth, maar aangezien de meeste kinderen juist koptelefoons gebruiken bij een tablet of smartphone, zal dat geen probleem zijn. Dankzij het ontbreken van een kabel kunnen ze nergens meer achter blijven hangen, wat veilig is voor kind, koptelefoon en tablet! Het koppelen gaat snel en eenvoudig – de verbinding is erg stabiel en heeft bij ons nog geen haperingen opgeleverd.

Begrensd

Het grootste voordeel van de JCV Tinyphones is wel dat deze beschikt over een volumebegrenzer: deze kan niet hoger dan 85 decibel, wat net onder het gebied is dat gehoorschade zou kunnen veroorzaken. Knap van JVC is bovendien dat de koptelefoon een prima geluid geeft, ook met deze wat lagere volumes. De boventonen zijn helder maar niet schel, ook het middengebied is netjes vertegenwoordigd en er is een aangename bas aanwezig. Op de hoofdband vind je een aantal bedieningsknoppen voor het instellen van het volume en het in/uitschakelen van de koptelefoon. Erg praktisch!

Draagcomfort

Dat is natuurlijk een beetje lastig omschrijven voor mij als volwassene. Vraag je het mij, dan zit de koptelefoon erg strak. Maar: hij is ook niet voor volwassenen gemaakt, maar voor kinderen! Ook daar zit de koptelefoon netjes strak op het hoofd. De zachte kussentjes zijn comfortabel genoeg om langer op te houden – en dat kan ook gerust, de koptelefoon heeft een accu die tot 12 uur mee kan. Leuk detail: de brede hoofdband kan worden versierd met de meegeleverde stickers, die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn. De stoere rood-blauwe koptelefoon is er ook in een zachtere variant met roze en lichtblauw.

Ga direct naar JVC Tinyphones op BOL.com.


Recensie over JVC Tinyphones

Kinderen worden nogal eens vergeten als het aankomt op het luisteren van muziek. Als er al kinderkoptelefoons zijn, bieden ze vaak een erbarmelijke geluidskwaliteit of letten ze niet op de veiligheid. JVC neemt kinderen serieus met de Tinyphones, maar dan wel op een leuke manier. De koptelefoons geven een prima geluid, hebben een volumebegrenzer en zijn stevig genoeg om kinderhanden te overleven. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Score: 7


Informatie

JCV Tinyphones, JVC
Meer weten?
Prijs: 45 euro.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.