logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: JUKE, de nieuwe online audio streamingdienst


jukeJUKE is een alternatief of concurrent – net hoe je het wil zien – voor streaming diensten als Deezer en Spotify. Maar wat maakt Juke nou zo bijzonder? Welnu, dat komt eigenlijk door de playlists die het platform aanbiedt. Die zijn namelijk samengesteld door bekende Nederlandse muzikanten. Zo kun jij luisteren naar de favorieten muziek van Ilse DeLange, Guus Meeuwis en luister je naar de liedjes die een inspiratiebron vormen voor Raccoon! Even geen zin in een playlist? Dan kun je ook gewoon naar radiostations luisteren via de Juke app.

Push to playlist

Er is meer leuks aan Juke te vinden. Wanneer je luistert naar de radio en een goed nummer voorbij hoort komen, kun je gebruik maken van de functie Push to Playlist. Daarmee zet je dat nummer, ook al weet je niet hoe het heet of wie het zingt, zonder problmeen in jouw persoonlijke playlist. Hiermee is JUKE het eerste muziekplatform dat op een eenvoudige manier radio combineert met on-demand muziekstreaming. Natuurlijk kun je ook zien welke nummers er op de radio worden gedraaid. Informatie over de artiest en de titel van het nummer staan gewoon op je scherm.

Koppeling met Alexa

Daarnaast heeft Juke een actieve koppeling met Alexa. Zo kun je Alexa (in het Engels) vragen om een bepaald nummer te spelen, maar ook om een bepaalde stijl muziek af te spelen. Erg handig als je een smart speaker hebt! Een paar voorbeeldjes?

 1. Alexa, ask JUKE to play the latest news
  You’re listening to the latest episode of news

 2. Alexa, ask JUKE to play the last Evers (Staat Op)
  You’re listening to the last Evers Staat Op

 3. Alexa, ask JUKE to play pop music
  Now playing Sky Radio

De vijf grappigste muzieksuggesties van JUKE in Alexa op een rij:

 1. Alexa, ask JUKE to annoy my neighbours
  Oke, let’s turn up the speakers (alexa speelt: SLAM! Hardstyle)
 2. Alexa, ask JUKE to take me to the sun
  Hey, we’re going to ibiza. (alexa speelt: 538 Ibiza)
 3. Alexa, ask JUKE to play some baby-making music
  Enjoy! (alexa speelt: Sky Lovesongs)
 4. Alexa, ask JUKE to write me a song!
  I’m sorry, my writing skills are not great, now playing Sky’s Singer & Songwriter station
 5. Alexa, ask JUKE to play Nick & Simon
  Ohh you like paling sound? Of course, here is 100%NL

Juke is een premium streamingdienst. Je kunt de app ook gebruiken zonder abonnement, maar dan kun je enkel digitaal radio luisteren via de app. Met een abonnement kun je profiteren van de playlists – zowel jouw persoonlijke playlists als die van diverse muzikanten en dj’s.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.